dobroge.tv

Live

Sute de mii de şoferi trebuie să schimbe permisul în următoarele luni

Sute de mii de şoferi trebuie să schimbe permisul în următoarele luni
25 octombrie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Peste 450.000 de permise de conducere vor expira în perioada decembrie-februarie iar autorităţile îi sfătuiesc pe şoferi să îşi verifice actele şi să demareze mai repede procedura de schimbare a permisului de conducere. Potrivit Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, permisele care expiră în perioada imediat următoare au fost emise la sfârşitul lui 2012, respectiv începutul lui 2013. 

Pentru că volumul de muncă va fi considerabil mai mare şi pentru evitarea aglomeraţiei, şoferii sunt sfătuiţi să solicite mai repede preschimbarea permiselor. Astfel, paşii care trebuiesc urmaţi sunt:

  • efectuarea programăriilor online pe site-ul www.drpciv.ro,
  • achitarea contravalorii permisului de conducere în valoare de 89 lei (prin intermediul CEC, BCR, reţeaua de staţii SelfPay, online – ghişeul.ro sau drpciv.ro sectiunea servicii online - plăţi, mandat poştal, etc.)
  • pregătirea documentelor necesare pentru preschimbarea permisului de conducere (act de identitate valabil – original, fişa medicală, permisul a cărui preschimbare este solicitată, în original, dovada efectuării plăţii taxei).
  • prezentarea la sediu conform programării.

Cererea pentru preschimbarea permisului de conducere poate fi depusă la oricare serviciu public comunitar regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor, indiferent de domiciliul titularului. Permisul de conducere se livrează, prin serviciul de curierat la Poştei Române, la adresa din România indicată de titular sau se ridică de către acesta de la serviciul public comunitar indicat în cererea de preschimbare. In plus, până la eliberarea noului permis, titularului i se eliberează o dovadă în baza căreia are dreptul să conducă dar nu mai mult de  15 zile.


foto: pexels.com 

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233