dobroge.tv

Live

Antrenamente comune ale pompierilor români și bulgari în cadrul unui proiect european

Antrenamente comune ale pompierilor români și bulgari în cadrul unui proiect european
25 octombrie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, în calitate de Beneficiar Partener, implementează proiectul JOINT VOLUNTEERING FOR A SAFER LIFE – cod e-MS ROBG 332, în parteneriat cu Municipalitatea Tutrakan (Bulgaria) – Lider de proiect, Direcția Generală Siguranță Împotriva Incendiilor și Protecție Civilă - Ministerul Afacerilor Interne (Bulgaria) – Beneficiar Partener și Asociația Națională de Voluntari (Bulgaria) – Beneficiar Partener.

Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională în cadrul Programului Interreg V-A România Bulgaria, axa prioritară 3.1: Îmbunătățirea gestionării comune a riscurilor la nivel transfrontalier.

Valoarea totală eligibilă a proiectului este : 998,815.75 euro.

În cadrul proiectului a fost finalizată activitatea comună de instruire teoretică și practică a pompierilor din zona transfrontalieră, activitate ce a presupus desfășurarea a 8 sesiuni de pregătire în comun a pompierilor voluntari din zona transfrontalieră. Astfel în perioada Aprilie – Iulie 2022, în Tutrakan, Bulgaria, au fost realizate 6 sesiuni de pregătire în cadrul cărora au participat un număr de 216 pompieri voluntari din România și Bulgaria. De asemenea, în luna Octombrie 2022 (10-14.10.2022 și 17-21.10.2022), în Constanța, au avut loc două sesiuni comune de pregătire unde au participat 20 de pompieri voluntari din cele două țări.

Fiecare sesiune de pregătire a cuprins trei module de pregătire, respectiv: stingere incendii, intervenție în caz de inundații și căutare-salvare persoane.

Perioada de implementare a proiectului este de 50 luni respectiv 12.09.2018-11.11.2022.


Sursă foto: IGSU

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233