dobroge.tv

Live

Mașinile automate sau cele de lux, preferate de unii constănțeni care fac școala de șoferi. Instructor: „Învață-l să conducă pe o mașină puternică, dacă asta are acasă”

21 octombrie 2022
Publicitate

Mașinile automate sunt din ce în ce mai căutate de către viitori șoferi. În ultimii ani, unii instructori au investit în autoturismele de practică și în brandul acestora și asta pentru că cei mai mulți elevi își doresc să se pregătească pe mașini de lux. Confortul, susțin cei mai mulți, este principalul motiv. De cealaltă parte, sunt și cursanți care nu se uită după brand, ci sunt atenți la profesorul care îi învață să conducă. Totuși indiferent de tipul de mașină ales, elevii vor plăti aproximativ 2.500 lei, iar dacă optează pentru cutia automată vor plăti cu 200 de lei în plus.

În ultimii ani mașinile automate sunt din ce în ce mai căutate. În Constanța, există mai mulți instructori auto care au la școala lor de șoferi astfel de autoturisme. Așa că elevii lor vor avea de unde alege. Este și cazul lui Mitică. Încă din prima zi, i-a spus instructorului că și-ar dori să învețe să conducă pe o mașină automată.

„E mai ușor de condus, e mai ok. Noi avem mașini mai performante, mai ușor de condus, iar tinerii din ziua de azi aleg confortul”, spune Mitică, cursant.

Este o mașină de colecție, este foarte elegantă și toate dotările pe care le are, le au mașinile din ziua de azi. Comenzi vocale, sisteme de siguranță, deci întrunește toate condițiile. Optează pentru mașini bune pentru că tot așa au și acasă. Aceleași mașini le regăsești și acasă”, a declarat George Banciu, instructor auto.

În unele zile parcarea de la vaporaș arată ca o expoziție de mașini de lux. Jaguar, Audi, BMW sau Mercedes: sunt doar o parte dintre autoturismele pe care viitorii șoferi învață să conducă.

De cealaltă parte, unii instructori susțin că principalul motiv pentru care au ales să achiziționeze mașini mai scumpe este confortul.

Vrem să evoluăm, nu să involuăm. Dacă practici meseria asta, ori o faci ca o afacere, deci să investești puțin și să ai profit mare, ori o faci ca o meserie. Eu o fac ca o meserie. Pe mine mă interesează să am confort, pentru că e locul meu de muncă unde eu stau cel puțin opt ore pe zi și respectul față de client”, a mai declarat George Banciu, instructor auto.

Mai mult, unii elevi preferă mașinile puternice și asta pentru că acasă au deja un astfel de autoturism, iar profesorii susțin că pentru viitori șoferi ar fi indicat să învețe să conducă pe același tip de mașină pe care-l vor folosi apoi în trafic.

În momentul în care el a făcut școala pe o mașină cu motor de 1.200, 1.400 și părintele îi dă mașină de 4.000, de 3.000, de 3.500 cum are mașina aceasta, îi vedeți accidentați. Învață-l să conducă pe o mașină puternică, dacă are o mașină puternică acasă”, a mai declarat George Banciu, instructor auto.

Însă, chiar dacă concurența în ceea ce privește tipul de autoturism este mare, unii instructori nu se tem că și-ar putea pierde clienții, pentru că, spun ei, sunt și elevi care nu aleg după brandul mașinii, ci după profesor.

În momentul de față elevii își aleg ei instructorii, alții chiar aleargă după mașini, alții mai mult după instructori. Nu cred eu că este o problemă că unii au Logan și alți au Mercedes sau Audi”, a declarat Nicu Raicu, instructor auto.

Școala de șoferi costă aproximativ 2.500 lei indiferent de tipul de autoturism ales, iar cei care optează pentru o mașină automată vor scoate din buzunar cu 200 de lei mai mult.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233