dobroge.tv

Live

Gigacaloria rămâne la fel până la finalul anului. Constănțenii vor plăti tot 450 de lei pentru căldură

21 octombrie 2022
Publicitate

Constanța are cea mai scumpă gigacalorie. Însă, locuitorii orașului vor plăti și iarna aceasta tot 450 de lei pentru căldură. De asemenea, subvenția unitară la energia termică este de puțin peste 720 de lei, pentru perioada 01 noiembrie - 31 decembrie. Proiectul de hotărâre privind stabilirea prețului local pentru populație al energiei termice a fost aprobat cu 26 de voturi „pentru”.

Termoficare se află într-o situație destul delicată și trebuie să fim atenți. Cred că se întâmplă o anomalie: faptul că Ministerul Energiei ar putea totuși să îmbunătățească, să îndrepte practic această abordare pe care o au dânșii cu instituțiile subordonate de a cere în avans anumite plăți de la cei care furnizează energie. Riscăm ca acești bani pe care îi plătim în avans către acești furnizori de utilități să încarce extraordinar de mult capacitatea financiară pe care ar trebui să o aibă Termoficare în această perioadă și în acest start. Nu poți să ceri în avans bani pe care Termoficare nu i-a încasat. Banii se încasează după 45 de zile de la furnizarea acelui agent termic”, a declarat Costin Răsăuțeanu, consilier local PSD.

Nu este moral să ceri Termoficare, deci municipiului dacă vreți, bani în avans, atâta timp cât noi încasăm de la consumator după 45 de zile. Din păcate, în unele cazuri, dar în acesta în mod sigur, moralitatea este diferită de legalitate. Este o Ordonanță de Urgență care impune ca plata către RomGaz să se facă în avans, motiv pentru care toate partidele politice care sunt aici, în opinia mea, ar trebui să-și dea mâna prin reprezentanții lor în Parlament și să ia de urgență această Ordonanță de Urgență care e pe circuitul parlamentar și să o modifice de urgență și să restabilească moralitatea”, a declarat Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233