dobroge.tv

Live

SCANDALUL DE LA COLEGIUL „MIRCEA CEL BĂTRÂN”

Eleva care a bătut o altă adolescentă s-a ales cu nota 2 la purtare: „Dacă dovedește că și-a corectat comportamentul, este foarte posibil ca această sancțiune să fie ameliorată sau chiar ridicată”

20 octombrie 2022
Publicitate

S-au luat primele măsuri în ceea ce privește scandalul care a avut loc în urmă cu aproximativ o săptămână la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța. Agresoarei i-a fost scăzută nota la purtare, iar ambele eleve sunt acum monitorizate și beneficiază de consiliere psihologică. În același timp polițiștii constănțeni continuă să facă cercetări.

Pumni, picioare și injurii. Aceasta a fost scena surprinsă în curtea Colegiului Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța în urmă cu aproximativ o săptămână. Două eleve au fost implicate atunci într-un scandal, după ce una dintre acestea ar fi făcut „greșeala” de a ieși la suc cu iubitul agresoarei, un băiat de clasa a XI-a la același liceu. După cele întâmplate, conducerea unității de învățământ a luat primele măsuri.

Este vorba de Consiliile claselor, care sunt alcătuite din profesorii care predau la clasă și câte un reprezentant al părinților și un reprezentant al elevilor. Desigur, în aceste Consilii au fost discutate problemele care au apărut și, în final, s-au luat anumite decizii care nu țin numai de sancțiuni, ci și de ce se poate face mai încolo pentru ca aceste cazuri de violență să dispară. Din câte știu eu, s-au scăzut multe puncte din nota la purtare”, a declarat prof. Janetta Daniela Bărăitaru, director adjunct CNMB Constanța.

După ce au fost convocate Consiliile Claselor, dar și cel Profesoral, eleva agresoare a primit nota 2 la purtare. Psihologii susțin că această măsură era necesară pentru combaterea și prevenirea unor astfel de evenimente.

Agresivitatea nu trebuie tolerată în niciun mediu social, cu atât mai puțin la școală. Deci, orice comportament agresiv trebuie pedepsit, sancționat cumva, astfel încât el să nu fie repetat, să fie descurajat. Scăderea notei la purtare este o metodă prin care se încearcă oprirea a astfel de comportamente”, a declarat Elena Stambuli, psiholog.

Ambele eleve sunt monitorizate și consiliate de către psihologii unității de învățământ. Mai mult, specialiștii sunt de părere că relația dintre părinte și copil este esențială în dezvoltarea și educația elevilor.

Ar trebui ca părinții copilului respectiv să fie conștienți de comportamentul acestuia la școală și să vorbească repetat cu acesta, astfel încât să descurajeze astfel de comportamente. Este foarte greu de prezis dacă va repeta sau nu. Având în vedere că este o notă mică la purtare, să sperăm că-și va face efectul”, a mai declarat Elena Stambuli, psiholog.

Între timp eleva agresoare are șansa de a-și revizui comportamentul.

Dacă elevul căruia i s-a scăzut nota la purtare, în răstimp de opt săptămâni dovedește că și-a corectat comportamentul, este foarte posibil ca această sancțiune să fie ameliorată sau chiar ridicată”, a mai declarat prof. Janetta Daniela Bărăitaru, director adjunct CNMB Constanța.

În ziua în care a avut loc incidentul, în urma apelului la 112, polițiștii constănțeni au deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233