dobroge.tv

Live

A explodat numărul infecțiilor respiratorii, la Constanța. 80 de copii au ajuns la spital, în ultima săptămână: „Părinții sunt sfătuiți ca la primele semne de boală să-i retragă din colectivitate”

19 octombrie 2022
Publicitate

Strănut, tuse sau nas înfundat. Sunt câteva dintre simptomele pe care tot mai mulți copii le prezintă în această perioadă. În cabinetele medicilor de familie, zilnic, zeci de părinți vin la consultație cu cei mici. Specialiștii susțin că preșcolarii și școlarii sunt cei mai predispuși la răceli și asta pentru că aceștia stau în colectivitate. Printre cele mai frecvente afecțiuni sunt virozele respiratorii, gripa sau chiar pneumoniile.

Odată cu începerea școlii, dar și cu scăderea temperaturilor de afară tot mai mulți copii ajung la medicii de familie cu diverse simptome de răceală. Pe Georgiana am găsit-o în parc cu fiica sa. Aceasta spune că nu a dus-o la grădiniță, deoarece este răcită și nu vrea să îmbolnăvească și alți copii. Mai mult, tânăra mămică susține că în mod frecvent fetița sa vine răcită acasă.

Da, chiar este răcită. Acum venim de la doctor. Am dus-o frecvent, dar când răcește o țin acasă. Mai bine să o tratăm decât să ia și alți copii”, a declarat Georgiana, mămică.

Statul în colectivitate este cel mai periculos, mai ales în perioada sezonului rece, susțin medicii de familie.

„Cei mai mulți copii care frecventează colectivitatea, preșcolari”, a declarat dr. Eugenia Munteanu, medic de familie.

Mai mult, doctorii spun că zilnic au cel puțin 10-15 consultații la copiii cu viroze, iar dacă nu sunt tratate la timp acestea se pot agrava. Strănutul, nasul înfundat sau tusea sunt doar câteva dintre simptomele de răceală.

Da, e o perioadă în care sunt răciți. Nu e nimic foarte grav, am avut și câteva pneumonii virale, dar totuși sunt foarte mulți răciți în sfera căilor respiratorii superioare, adică nas și gât”, a mai declarat dr. Eugenia Munteanu, medic de familie.

Virozele respiratorii, gripa sau chiar pneumoniile au fost printre cele mai frecvente afecțiuni la copii în această perioadă. De pildă, în Spitalul Județean de Urgență Constanța au fost diagnosticați cu pneumonie 80 de copii până în 14 ani. Și asta doar în ultima săptămână.

Având în vedere că cele mai multe cazuri de viroze și pneumonii sunt în rândul copiilor, părinții sunt sfătuiți ca de la primele semne de boală să retragă copiii din colectivitate și să se adreseze medicului de familie pentru tratament de specialitate”, a declarat Crina Kibedi, purtător de cuvânt SCJU Constanța.

Medicii de familie le recomandă în continuare părinților să-i vaccineze pe cei mici cu serul antigripal.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233