A explodat numărul infecțiilor respiratorii, la Constanța. 80 de copii au ajuns la spital, în ultima săptămână: „Părinții sunt sfătuiți ca la primele semne de boală să-i retragă din colectivitate”
Strănut, tuse sau nas înfundat. Sunt câteva dintre simptomele pe care tot mai mulți copii le prezintă în această perioadă. În cabinetele medicilor de familie, zilnic, zeci de părinți vin la consultație cu cei mici. Specialiștii susțin că preșcolarii și școlarii sunt cei mai predispuși la răceli și asta pentru că aceștia stau în colectivitate. Printre cele mai frecvente afecțiuni sunt virozele respiratorii, gripa sau chiar pneumoniile.
Odată cu începerea școlii, dar și cu scăderea temperaturilor de afară tot mai mulți copii ajung la medicii de familie cu diverse simptome de răceală. Pe Georgiana am găsit-o în parc cu fiica sa. Aceasta spune că nu a dus-o la grădiniță, deoarece este răcită și nu vrea să îmbolnăvească și alți copii. Mai mult, tânăra mămică susține că în mod frecvent fetița sa vine răcită acasă.
„Da, chiar este răcită. Acum venim de la doctor. Am dus-o frecvent, dar când răcește o țin acasă. Mai bine să o tratăm decât să ia și alți copii”, a declarat Georgiana, mămică.
Statul în colectivitate este cel mai periculos, mai ales în perioada sezonului rece, susțin medicii de familie.
„Cei mai mulți copii care frecventează colectivitatea, preșcolari”, a declarat dr. Eugenia Munteanu, medic de familie.
Mai mult, doctorii spun că zilnic au cel puțin 10-15 consultații la copiii cu viroze, iar dacă nu sunt tratate la timp acestea se pot agrava. Strănutul, nasul înfundat sau tusea sunt doar câteva dintre simptomele de răceală.
„Da, e o perioadă în care sunt răciți. Nu e nimic foarte grav, am avut și câteva pneumonii virale, dar totuși sunt foarte mulți răciți în sfera căilor respiratorii superioare, adică nas și gât”, a mai declarat dr. Eugenia Munteanu, medic de familie.
Virozele respiratorii, gripa sau chiar pneumoniile au fost printre cele mai frecvente afecțiuni la copii în această perioadă. De pildă, în Spitalul Județean de Urgență Constanța au fost diagnosticați cu pneumonie 80 de copii până în 14 ani. Și asta doar în ultima săptămână.
„Având în vedere că cele mai multe cazuri de viroze și pneumonii sunt în rândul copiilor, părinții sunt sfătuiți ca de la primele semne de boală să retragă copiii din colectivitate și să se adreseze medicului de familie pentru tratament de specialitate”, a declarat Crina Kibedi, purtător de cuvânt SCJU Constanța.
Medicii de familie le recomandă în continuare părinților să-i vaccineze pe cei mici cu serul antigripal.
Eveniment
Social
Externe
Sănătate
Educație
-Stadion-de-18.000-de-locuri-în-Constanța.-Primăria-pregătește-„terenul”-(1).jpg)
Primăria Constanța a finalizat demersurile pentru avizele necesare noului stadion

Ce se întâmplă cu festivalul NEVERSEA? Organizatorii au semnat un protocol cu Primăria Capitalei

Atenție, se oprește apa în mai multe zone din municipiul Constanța!
Autoturism de lux căutat de autoritățile din Olanda, descoperit de poliţiştii de frontieră în Punctul de Trecere a Frontierei Isaccea
Aprovizionare cu marfă în Constanța: orele stabilite pentru vehiculele de peste 3,5 tone
Școala Gimnazială nr. 37 din Constanța va fi modernizată: contractul de execuție a fost semnat
Ziua Porților Deschise la Gruparea Mobilă Constanța
Mai multe


DESPRE GRIJILE VIEȚII


DE LA MOARTE LA VIAȚĂ


IUBIREA CARE UCIDE


APOSTOLIA MILENIULUI III


PUTEREA CRUCII


URMAREA LUI HRISTOS

