dobroge.tv

Live

Au început pregătirile plajelor pentru sezonul rece: în Constanța și Mamaia se montează garduri de stuf

19 octombrie 2022
Publicitate

Sectoarele de plajă de pe litoralul românesc au început să fie pregătite pentru sezonul rece. În această perioadă, în stațiunea Mamaia și zona Modern se montează panouri contra vântului pentru a împiedica nisipul să ajungă pe faleză ori pe șosea. În schimb, în mare parte din sudul litoralului se realizează dune de nisip care au același rol, acela de a proteja. Lucrările ar urma să fie finalizate în luna noiembrie.

Plajele de pe întreg litoralul românesc sunt pregătite în această perioadă pentru sezonul rece.

În aceste momente, angajații Apelor Române montează gardurile de stuf care sunt menite să împiedice ca nisipul să ajungă pe alee în timpul iernii, transmite Alexandra Ghioc, reporter Dobrogea TV.

Dacă în Mamaia și Constanța se montează aceste panouri contra vântului, în sudul litoralului se fac dune de nisip. Acestea au același rol, acela de a împiedica nisipul de pe plajă să ajungă pe aleile pietonale sau în stradă.

Zona de sud cred că nu este atât de agresivă de energie eoliană ca în zona Mamaia și Constanța. Din cauza asta facem dunele de nisip și în timp ne-am dat seama că au eficiență. E un material local și este și pentru noi o mică economie”, a declarat Hristu Uzun, director ABADL.

Cele peste 400 de sectoare de plajă care au fost preluate de la operatorii economici care le-au exploatat pe timpul verii.

Lucrăm în jur de 10 oameni și avem utilaje foarte multe astfel încât în fiecare zonă avem tractor, disc, buldoescavator, escavatoare. Unde avem de făcut dune facem cu buldozerele noastre. Tractorul în folosim la discuit”, a mai declarat Hristu Uzun, director ABADL.

Lucrările ar urma să fie finalizate în luna noiembrie.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233