dobroge.tv

Live

Situație incertă pentru sectoarele de plajă. Tánczos Barna dă asigurări că se vor găsi soluții

18 octombrie 2022
Publicitate

Miniștrii Mediului și Turismului au venit la Constanța pentru a discuta despre exploatarea turistică a plajelor, după implementarea proiectului „Reducerea Eroziunii Costiere FAZA II”. Nu se știe încă sub ce formă se vor putea administra sectoarele de plajă anul viitor, însă Tánczos Barna dă asigurări că se vor găsi soluții. De asemenea, și situația beach barurilor rămâne incertă.

Anul acesta a făcut posibilă încheierea contractelor, actelor adiționale la contractele existente printr-o Ordonanță de Urgență acolo unde plajele au fost finalizate. Lucrările la plajele din Mamaia de exemplu au fost finalizate. Vom face același lucru pentru anii următori, acolo unde se finalizează lucrările de reducere a eroziunii, acolo unde se intabulează plajele, acolo putem semna acte adiționale pentru a asigura o tranziție până în momentul în care ele intră într-o reglementare standard cu planul de urbanism. Acolo unde acest lucru nu este posibil vom căuta o soluție de proceduri rapide ca să asigurăm administrarea plajelor pe tot sezonul estival 2023-2024.

Pentru beach baruri înțeleg că există o problemă pe plan local că nu există posibilitatea construirii, realizării lor fără plan de urbanism, acolo probabil trebuie să găsim împreună cu Ministrul Dezvoltării o excepție de la regula generală să asigurăm construcții temporare, pe perioade scurte care să servească acestui scop.

Și anul trecut am găsit o soluție de administrare într-o situație foarte delicată unde aveam un șantier practice la Mamaia, anul acesta am găsit soluția printr-o Ordonanță de Urgență împreună cu Ministerul Turismului, și pentru anii viitori cu siguranță vor găsi soluții de tranzit, tranzitorii pentru a asigura o administrare decentă, corectă a plajelor până la reglementarea acestor suprafețe noi prin planul de urbanism”, a declarat Tánczos Barna, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233