dobroge.tv

Live

Aparat ultraperformant pentru investigarea pacienților cu afecțiuni cardiovasculare, donat Spitalului Județean Constanța: „Nici nu trebuie medic. Orice asistentă poate să facă analiza”

17 octombrie 2022
Publicitate

Un echipament medical unic în Dobrogea a fost donat Spitalului Județean de Urgență Constanța. Dispozitivul permite stabilirea unui diagnostic în timp record pentru pacienții cu afecțiuni cardiovasculare. Realizarea investigațiilor medicale este simplă și poate fi efectuată chiar la patul pacientului. Echipamentul are o valoare de 80.000 de euro.

Pacienta din imagini a fost investigată în mai puțin de 5 minute. Atât durează stabilirea diagnosticului de către dispozitivul NICaS. Echipamentul este unic în Dobrogea iar în țară mai sunt doar câteva exemplare.

Dispozitivul medical de monitorizare hemodinamică neinvazivă – NICaS valorează aproximativ 80.000 de euro și a fost achiziționat de către Asociația „Doctori pentru Sănătate”. Echipamentul a fost apoi donat Clubului Lions Club București Cosmopolitan care, ulterior l-a oferit Spitalului Județean Constanța, în cadrul campaniei de prevenție a hipertensiunii arteriale.

Este cel mai performant echipament pentru analiza hemodinamică din lume. Tot timpul noi mergem pe prevenție în loc să încercăm să reparăm apoi. Nici nu trebuie medic. Orice asistentă poate să facă analiza apoi medicul o poate interpreta. Nu consumă timpul medicului pentru a face o analiză”, a declarat dr. Ami Kaminitiz, medic primar medicină de urgență, Asociația „Doctori pentru Sănătate”.

Este un echipament inovativ, este un echipament noninvaziv. Nu există niciun risc pentru pacient, niciun disconfort, oferă o investigație extrem de facilă și rapidă care ne permite nouă să analizăm o serie foarte largă de parametri permițându-ne să stabilim cauzele și un tratament exact, atât pentru hipertensiune cât și pentru insuficiența cardiacă”, a declarat dr. Andrei Rusali, medic șef secție Cardiologie SCJU Constanța.

În cursul acestei săptămâni medicii din cadrul secției Cardiologie vor învăța cum să folosească echipamentul, urmând ca apoi să beneficieze de investigații rapide și neinvazive, pacienții cu afecțiuni cardio vasculare.

Până acum aceste rezultate practic nu erau foarte ușor accesibile. Acești parametri puteam să-i apreciem în mod indirect, ecocardiografic. Ei pot fi determinați invaziv prin cateterism. Însă, riscurile depășeau beneficiile. Deci, până acum, indirect se determinau acești parametri exclusiv ecocardiografic”, a mai declarat dr. Andrei Rusali, medic șef secție Cardiologie SCJU Constanța.

Actul caritabil a avut loc în contextul sărbătoririi a 30 de ani de existență a Lions Club Constanța. În afară de dispozitivul medical NICaS, Spitalul Județean de Urgență din ll Constanta va primi și o trusă de laparoscopie-histeroscopie care va fi utilizată în secțiile Obstetrică Ginecologie.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233