dobroge.tv

Live

CONSTANȚA. Au fost desemnați câștigătorii concursului național de soluții pentru amenajarea Parcului DN3C

17 octombrie 2022
Publicitate

Câștigătorii concursului național de soluții pentru amenajarea Parcului DN3C au fost astăzi desemnați. Amplasamentul avut în vedere pentru realizarea parcului se găsește în nord-estul orașului, într-o zonă liberă de construcții care urmează să se dezvolte în baza Planului Urbanistic Zonal. Valoarea estimată a contractului de servicii de proiectare este de peste un milion de euro fără TVA. Juriul a fost alcătuit din experți peisagiști, arhitecți și urbaniști. Concursul a fost organizat de Ordinul Arhitecților din România.

„Cu linia punctată este semnul unui grid, al unui sistem ortogonal cartezian unde copacii sunt puși pe acest sistem cu anumite glisări stânga-dreapta pentru a nu fi perceput ca pe o structură statică, ca pe o structură rigidă. Prin acest grid există anumite pâlcuri de lumină, luminișuri cum ne place nouă să le spunem, care vin și ierarhizează spațiul și îl ordonează și creează o oarecare ierarhie și succesiune spațială în interiorul acestui parc.

Actul de a face un parc nu înseamnă neapărat imaginea aceea consacrată a aleilor suprasaturate, bănci, suprasaturare de construcții, ci poate, așa cum am spus mai devreme, restaurare ecologică a unei structuri și a unei ierarhii pe care parcul o are în mod fundamental. Odată ce lucrurile se conturează foarte bine în minte și direcția este clară și orizontul este evident pentru întreaga echipă, lucrurile parcă merg de la sine, cel puțin așa o resimțim în biroul nostru. Cea mai mare provocare și de altfel este și cea mai provocare la fiecare concurs la care participăm este aceea de a nu renunța la primul gând și de a rămâne totuși pe calea pe care am dictat-o din capul locului să zic așa”, a declarat Cosmin Gălățianu, reprezentant echipă câștigătoare.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233