dobroge.tv

Live

ISU Dobrogea: Palatul Arhiepiscopal nu necesită autorizaţie de securitate la incendiu

16 octombrie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea a anunţat că Palatul Arhiepiscopal, clădire a cărei mansardă a fost cuprinsă de flăcări, nu necesită autorizaţie de securitate la incendiu.

CITEȘTE ȘI: Filmul incendiului de la Arhiepiscopia Tomisului. Peste 100 de pompieri s-au luptat mai bine de trei ore cu flăcările. IPS Teodosie s-a rugat alături de enoriași pentru stingerea incendiului

ISU Dobrogea a arătat că în podul clădirii a fost amenajat un spaţiu cu funcţiunea de chilii, după anul 2000.

Palatul Arhiepiscopal este o construcţie ce datează încă din anul 1932. Începând cu anul 1998 aceasta are destinaţia de reşedinţă a Arhiepiscopiei Tomisului.

Ulterior anului 2000, a fost amenajat un spaţiu funcţional în podul construcţiei cu funcţiunea de chilii (spaţii de reşedinţă pentru călugări).

În acest moment, având în vedere faptul că destinaţia este aceeaşi, precum şi funcţiunile Palatului Arhiepiscopal Tomis, cât şi a legislaţiei in vigoare, acesta nu necesită autorizaţie de securitate la incendiu, fiind stipulat acest aspect la art I, lit f din Anexa nr 1 a HG 571 din 10 august 2016, cu modificările şi completările ulterioare”, a transmis ISU Dobrogea.

CITEȘTE ȘI: Care a fost cauza incendiului de la Arhiepiscopia Tomisului. Oamenii legii au deschis un dosar penal

Reamintim că sâmbătă, 15 octombrie, mansarda Arhiepiscopiei Tomisului a fost cuprinsă de flăcări. Ulterior, incendiul s-a extins violent, la tot acoperișul. Peste 100 de pompieri s-au luptat timp de mai bine de trei ore pentru a stinge incendiul. Potrivit reprezentanților ISU Dobrogea, a ars mansarda pe o suprafață de 800 de mp -- detalii aici: Arde Arhiepiscopia Tomisului! Au început să cadă bucăți din acoperiș - peste 70 de pompieri se luptă cu flăcările!

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233