dobroge.tv

Live

INCENDIUL DE LA ARHIEPISCOPIA TOMISULUI. IPS Teodosie: „Nu mi-am întrerupt slujba, am făcut acatistele, moliftele și ne-am rugat să se limiteze focul și iată s-a oprit”

16 octombrie 2022
Redactia DTV
Publicitate

A fost mobilizare de forțe la Arhiepiscopia Tomisului din Constanța sâmbătă seară după ce un apel la numărul unic de urgență 112 anunța un incendiu izbucnit la mansarda clădirii, acolo unde erau cazați călugări. Peste 100 de pompieri s-au luptat mai bine de trei ore pentru a stinge flăcările. În tot acest timp, ÎPS Teodosie oficia la Catedrala Arhiepiscopală Acatistul Învierii Domnului.

CITEȘTE ȘI: Filmul incendiului de la Arhiepiscopia Tomisului. Peste 100 de pompieri s-au luptat mai bine de trei ore cu flăcările. IPS Teodosie s-a rugat alături de enoriași pentru stingerea incendiului

Potrivit enoriașilor, la Catedrală s-a oprit curentul, iar Teodosie și-a păstrat calmul, a continuat slujba la lumina lumânărilor și i-a îndemnat pe enoriași să se roage ca flăcările să nu se extindă. Slujba a fost transmisă Live pe Facebook, iar la un moment dat a fost oprită brusc. „S-a stins lumina în Catedrală, am rămas cu lumânările, Înaltul ne-a îndemnat pe toți să rămânem să ne rugăm, am rămas și ne-am rugat, pompierii și-au făcut datoria. ÎPS a rămas acolo, am rămas toți, cu curaj până s-a terminat slujba”, a spus o enoriașă.

CITEȘTE ȘI: IMAGINILE DEZASTRULUI. Cum arată clădirea Arhiepiscopiei Tomisului după incendiul violent

Astăzi, IPS Teodosie a oferit declarații referitoare la incendiu.

Aseară a fost un accident, nu știm de unde a pornit. Presupunem că de la un scurt circuit că se întrebau unii pe alții părinții care au ieșit cu ce aveau pe ei. Dumnezeu a făcut ca nimeni să nu fie rănit, să nu fie în suferință. Sperăm ca cele materiale le vom reface cât de curând (...) Eram în Catedrală, nu mi-am întrerupt slujba, am făcut acatistele, moliftele și ne-am rugat să se limiteze focul și iată s-a oprit focul. Vom reface ceea ce s-a pierdut. Mulțumim lui Dumnezeu, pentru că cele materiale se pot recupera. Dacă cineva ar fi fost rănit sau ar fi murit, atunci ar fi fost mare durere și tristețe. Suntem bucuroși că Dumnezeu ne-a dat un semn să avem mai multă grijă și să fim atenți la toate cele pe care le avem în chivernisirea noastră”, a declarat ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

Informat despre faptul că pompierii susțin că focul ar fi pornit de la o lumânare lăsată nesupravegheată, IPS Teodosie a afirmat: „Cine știe.. Asta e o presupunere, nu e nicio dată”.

CITEȘTE ȘICare a fost cauza incendiului de la Arhiepiscopia Tomisului. Oamenii legii au deschis un dosar penal

În timp ce mă rugam știam că Dumnezeu ne ocrotește. Eu nu m-am gândit la ce nu e pericol, m-am gândit numai la bine. A ars ce a ars material, nu a fost rănit niciun om, aceasta este important. Clădirea se va face, se va face mai bine. Clădirea era asigurată, vom primi bani și de la asiguratori (...) Veneam la slujbă și am văzut un fum. Am stat 10 minute și am intrat la slujbă. Pentru că nu știam că se va întrerupe curentul. Știam că mă așteaptă creștinii de pretutindeni așa că am intrat la slujbă. Vreau să le spun tuturor celor care aseară au intrat în panică și s-au rugat pentru noi, că nu a pățit nimeni nimic. Le mulțumim pentru rugăciune și de acum înainte vom continua rugăciunile ca și până acum (...) Îi vom ajuta pe părinții afectați de incendiu și care au rămas doar cu ce aveau pe ei, asta este cert. Dacă au avut acte, nu le mai au. Sigur, dacă au avut ceva bani, nu mai au. Dar, vom recupera, credincioșii ne ajută. Vor să fie solidari”, a mai declarat ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

CITEȘTE ȘI: INCENDIUL DE LA ARHEPISCOPIA TOMISULUI. Intervenția pompierilor, îngreunată de stâlpișorii montați în zonă

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233