dobroge.tv

Live

Care a fost cauza incendiului de la Arhiepiscopia Tomisului. Oamenii legii au deschis un dosar penal

16 octombrie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Un incendiu violent a mistuit sămbătă seară Arhiepiscopia Tomisului. Focul a pornit de la mansarda clădirii, unde se aflau mai multe camere de locuit, unde erau cazați călugări, preoți și diaconi. Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, a precizat că la momentul izbucnirii incendiului, în mansardă se aflau în jur de 15-16 călugări care s-au autoevacuat. Aceștia au încercat să stingă singuri flăcările, însă nu au reușit, așa că au apelat la ajutorul pompierilor. Ceilalți enoriași se aflau alături de IPS Teodosie la Catedrala Arhiepiscopală, acolo unde se oficia Acatistul Învierii Domnului.

CITEȘTE ȘI: Filmul incendiului de la Arhiepiscopia Tomisului. Peste 100 de pompieri s-au luptat mai bine de trei ore cu flăcările. IPS Teodosie s-a rugat alături de enoriași pentru stingerea incendiului

Potrivit reprezentanților ISU Dobrogea, focul ar fi pornit de la o lumânare lăsată nesupravegheată.

Din cercetările efectuate la fața locului, cauza probabilă a incendiului este lumânare lăsată nesupravegheată”, a declarat Răzvan Parconie, purtător de cuvânt ISU Dobrogea.

CITEȘTE ȘI: Arde Arhiepiscopia Tomisului! Au început să cadă bucăți din acoperiș - peste 70 de pompieri se luptă cu flăcările!

Pompierii s-au luptat aproape patru ore cu flăcările, incendiul fiind lichidat în jurul orei 01.27. A ars mansarda pe o suprafață de aproximativ 800 de mp.

Dosar penal pentru distrugere din culpă

În cursul serii trecute, în jurul orei 21.50, polițiștii constănțeni au fost sesizați, prin apel 112, cu privire la faptul că, la clădirea Arhiepiscopiei Constanța, are loc un incendiu.

La fața locului s-au deplasat mai multe echipaje din cadrul Poliției municipiului Constanța, precum și jandarmi ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța și polițiști locali din cadrul Direcției Generale de Poliție Locală Constanța, pentru asigurarea unui perimetru de siguranță în vederea unei intervenții eficiente și rapide a pompierilor, dar și pentru restricționarea traficului rutier, acolo unde situația a impus-o.

În cauză a fost întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere din culpă. Cercetările continuă, în vederea stabilirii împrejurărilor în care s-a produs evenimentul”, au transmis reprezentanții IPJ Constanța.

CITEȘTE ȘI: IMAGINILE DEZASTRULUI. Cum arată clădirea Arhiepiscopiei Tomisului după incendiul violent

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233