Autoritatea Navală Română a împlinit astăzi două decenii de activitate
Autoritatea Navală Română a împlinit astăzi două decenii de activitate sub semnul războiului de la granițe dar și al unui trafic naval crescut. Asta înseamnă o atenție sporită și o supraveghere atentă a navigației comerciale. Conducerea instituției a dat însă un mesaj de continuitate și de aliniere a legislației maritime din România cu cea internațională.
„Războiul are un impact și asupra transporturilor comerciale, mai ales aici în zona Mării Negre. Astfel, toate țările riverane Mării Negre trebuie să se adapteze, să ia măsuri drastice de control. Am avut probleme cu minele plutitoare care cauzau un pericol real navigației comerciale. Deci a trebuit să se întețească cooperarea și cu marina militară, pentru detectarea și îmbunătățirea situației”, a declarat Marian Chintoan, fost director ANR.
Și tot războiul din Ucraina a dus la o creștere semnificativă a traficului naval.
„Crescând traficul naval ne putem aștepta la creșterea incidentelor sau a accidentelor. Supraveghem cu atenție. Încercăm să nu permitem navelor să facă manevre necorespunzătoare”, a declarat Cosmin Dumitrache, director ANR.
La ceas aniversar, a fost a fost dezvelită o placă onorifică pe care sunt scrise numele tuturor celor care au condus Autoritatea Navală Române în cei 20 de ani.
„Încercăm să continuăm ceea ce au început colegii noștri acum 20 de ani. Au existat multe schimbări la nivel internațional în ceea ce privește domeniul maritim cu legislația maritimă, iar România trebuie să se alinieze la aceste schimbări”, a mai declarat Cosmin Dumitrache, director ANR.
De asemenea, la eveniment trei angajați de la Căpitănia Portului Cernavodă au fost premiați pentru salvarea unei femei aflate în pericol de înec în Canalul Dunăre Marea Neagră pe 6 octombrie.