Psiholog, despre bătaia de la Colegiul „Mircea cel Bătrân”: „Adolescența este o perioadă marcată de fel de fel de schimbări. Ei își doresc să se identifice, să își câștige respectul”
Cazul celor două eleve care s-au bătut în curtea școlii continuă să stârnească revoltă. Psihologii spun că la această vârstă tinerii încearcă să își găsească identitatea, să își câștige respectul și că nu reușesc să își controleze furia. Aceștia mai atrag atenția asupra faptului că bullyingul reprezintă o mare problemă a societății actuale.
„Adolescența este o perioadă marcată de fel de fel de schimbări atât fizice, cât și psihice și hormonale. Este perioada în care ei își doresc să se identifice, își caută identitatea de sine și vor să își mențină respectul, să își câștige cumva respectul, să fie în centrul atenției. Cam asta duce la comportamentele acestea agresive pentru că ei practic nu știu să își controleze furia. Nu este suficient doar să facem campanie și să ne implicăm doar noi, profesorii. Ar trebui implicată toată societatea, începând de la familie, cadre didactice, comunitatea locală, ca să putem să prevenim astfel de comportamente. Educația se face începând de acasă și continuă la școală, nu numai la școală.
Orice formă de bullying, pe lângă faptul că nu ar trebui acceptată în niciun mediu social, conduce mai târziu către o stimă de sine scăzută, către o izolare socială a adolescenților, către note scăzute la școală, teama de a mai frecventa locurile sociale, de a intra in contact cu ceilalți”, a declarat Elena Stambuli, consilier psihologic școlar.