dobroge.tv

Live

A fost lansată Strategia de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța

13 octombrie 2022
Publicitate

Strategia de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța a fost astăzi lansată la malul mării. Vorbim de primul master plan de dezvoltare unitară și integrată a județului nostru. Aceasta are ca scop stabilirea destinațiilor către care sunt direcționate resursele disponibile în vederea atingerii unor obiective strategice cuantificabile. De asemenea, cu această ocazie, președintele Consiliului Județean, Mihai Lupu a făcut o radiografie a problemelor pe care le au constănțenii.

Cultura noastră este esențială. Suntem cel mai defrișat județ, care se încălzește încă cu lemn sau cocs, mai are drumuri județene de pământ, încă mai sunt 50 de localități care nu au apă curentă, n-are o rețea de sănătate, un spital de anvergură. Avem centrală nucleară, rafinărie, terminal, port graniță, bază NATO, avem nevoie de rețea de sănătate în tot județul nostru. Sunt 998 de proiecte, dintre care 328 de proiecte, care trebuie implementate în toate UAT-urile din județul Constanța. Vor duce la dezvoltarea turismului, la dezvoltarea economică, la dezvoltarea infrastructurii, la dezvoltarea zonei de utilități pe întreg arealul județului”, a declarat Mihai Lupu, președinte CJC.

Strategia de dezvoltare a județului Constanța, care este prima de acest gen și care este primul master plan de dezvoltare a județului Constanța, a fost realizată până la virgulă în conformitate cu filozofia Strategiei Naționale de Dezvoltare Durabilă, în acord cu Agenda Europeană. Dezvoltarea Durabilă înseamnă, mai presus de orice, grija pentru mediul înconjurător. În acest moment, Constanța nu are niciun port pescăresc. Nu numai că nu are niciun port pescăresc, nu există nici măcar un adăpost pescăresc, în conformitate cu directive europene”, a declarat Ana Maria Vătămanu, președintele ADDJC.

Constanța e o zonă mirifică. Ce facem cu această zonă mirifică? Cum ne închipuim județul Constanța, o zonă dezvoltată durabil? Sunteți primul județ din România care are o strategie de dezvoltare durabilă până în 2027, are un plan de acțiune până în 2027 și sper că vom avea posibilitatea să ne mai întâlnim, să vedem cum se implementează această strategie. Dezvoltarea durabilă, în afară de probleme tehnice, este un spirit, este o viziune. Să luăm decizii ca generațiile viitoare să trăiască mai bine”, a declarat Laslo Borbely, coordonatorul Departamentului de Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului României.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233