dobroge.tv

Live

Imagini în exclusivitate cu bătaia de la Colegiul 'Mircea'! Pumni şi picioare, în curtea şcolii pentru un băiat care terorizează elevii - tânărul se laudă pe TikTok! ATENŢIE, IMAGINI ŞOCANTE!

12 octombrie 2022
Publicitate

Pumni, picioare, înjurături. Nu este un film de acţiune, ci o scenă surprinsă în curtea unuia dintre cele mai bune licee din România. Protagonistele sunt două fete, una dintre ele mai mult încasează după ce ar fi făcut „greşeala’’ de a ieşi la un suc cu fostul iubit al agresoarei. Cazul a ajuns în atenţia oamenilor legii care au declanşat o anchetă. În paralel, şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa a anunţat că analizează incidentul.

În imaginile surprinse de un martor, se vede cum o fată se năpusteşte asupra unei colege, pe care o pune la pământ şi o loveşte fără milă, o trage de păr, sub privirile neputincioase ale colegilor săi. Sub ploaia de lovituri, tânăra blondă nu are nicio şansă. Cu greu, fata scapă din mâinile agresoarei, care încearcă apoi să o lovească cu piciorul, o scuipă şi o numeşte „zdreanţă’’. Printre ţipete, se aude şi vocea unei tinere care o roagă să se potolească. Dar furia agresoarei este de nestăvilit. La un moment dat, în imaginile video surprinse, se aude vocea unei profesoare care ţipă: „Larisa, Larisa”, moment în care conflictul încetează. Se pare că la mijloc ar fi un băiat de clasa a XI-a, fostul iubit al agresoarei. Mai mult, cele două s-au şicanat în pauze, până tânăra bătăuşă a decis să-i dea o lecţie „rivalei”.

Revoltător este şi faptul că în momentul agresiunii, nimeni nu intervine. Şi de această dată, ca în multe alte cazuri prezentate de redacţia Dobrogea TV, unii aleg să fie doar spectatori sau filmează. La un moment dat, câteva eleve încearcă să le despartă, în timp ce unii stau întorşi cu spatele. Conducerea liceului susţine, totuşi, că atât o profesoară, cât şi „nişte eleve au intervenit să le potolească”.

Adolescenţi terorizaţi de un elev de clasa a XI-a

Un martor la incidentul şocant a povestit, în exclusivitate pentru Dobrogea TV, de la ce a izbucnit bătaia. Se pare că totul ar fi pornit de la un băiat, fostul iubit al agresoarei. Din declaraţiile acestuia, problema este una mult mai gravă, mai mulţi tineri fiind terorizaţi de acest băiat. Mai mult, martorul a povestit că mulţi elevi sunt terorizaţi şi umiliţi de acest individ, iar fenomenul de bullying este unul îngrijorător. Într-o declaraţie telefonică, Vasile Nicoară, directorul Colegiului "Mircea cel Bătrân", a recunoscut că tânărul are nişte probleme de comportament şi că s-au luat măsuri în ceea ce-l priveşte. Nu au fost precizate concret care sunt acele măsuri.

Între timp, adolescentul se filmează şi postează video-uri pe TikTok, în care se laudă cu isprava fostei iubite. „Dacă nu le sparge pe toate cu care ai treabă, nu e nevasta ta”, transmite acesta într-un clip video.

Toată discuția a pornit de la un cuplu care s-a despărțit. Fata și băiatul din clasa a 11-a. Băiatul o stresa încontinuu pe colega mea care este clasa a 12-a să iasă cu el, iar aceasta s-a dus la o cafea, nimic anormal, doar ceva amical.

Niște colege de-ale agresoarei i-au văzut, i-au pozat și i-au trimis agresoarei. Aceasta i-a așteptat la liceu și i-a fugărit, cei doi fiind nevoiți să se ducă la mama acestuia la birou. În ziua aceea, agresoarea s-a dus la cafea și le-a amenințat pe niște prietene de-ale victimei că dacă nu o sună, o să pățească și ele tot felul de nefăcute.

Peste weekend, cele două au discutat și se diminuaseră neînțelegerile dintre cele două, dar luni a existat o altercație între cei doi foști iubiți, iar în ziua de marți, într-o pauză, agresoarea a udat-o pe victimă cu apă și scuipând-o drept răzbunare pentru ceea ce pățise ea în ziua precedentă, iar victima a udat-o și ea pe agresoare pauza viitoare.

Reacția agresoarei a fost următoarea: “ne permitem cam multe”, iar după a luat-o la bătaie, dând-o cu capul de ciment și dându-i pumni în față. Victima a ajuns la spital și s-a ales cu arcadă spartă și tâmplele umflate, neputând să mănânce sau să doarmă. Când cele două au ieșit de la domnul director li s-a spus să se împace de parcă nu s-ar fi întâmplat nimic.

Totodată băiatul din videoclipurile anterioare (videoclipurile de pe TikTok ale fostului iubial agresoarei, n.r.) îl agresează constant verbal, iar dacă nu se implică lume sunt șanse să se ajungă și la agresiune fizică, față de alt băiat din școală. Face și umiliri precum scuipat și batjocorit în curtea școlii. Suntem atâția elevi cărora ne e frică să mai venim la școală sau să mai umblăm prin curte din cauza acestor incidente care în loc să fie rezolvate, să se ia o măsură superioară în cazuri excepționale cum ar fi exmatricularea sau educația în centrele de reabilitare, acestea sunt muşamalizate și minimizate, fiind astfel pusă siguranța tuturor elevilor în pericol, pentru că oricine poate să fie în viitor în locul victimei”, a povestit martorul, pentru Dobrogea TV.

Contactat de reporterul Dobrogea TV pentru a oferi un punct de vedere în acest caz de agresiune la un liceu de renume, directorul Colegiului a declarat: „Este o altercaţie care s-a produs între două eleve, prietene până în momentul respectiv sau cel puţin asta au declarat, şi care şi-au reproşat una alteia nişte momente legate de prietenia cu un băiat, de ce a fost preferată una să bea o cafea şi nu cealaltă, deci nişte lucruri, să spunem, de vârstă adolescentină care, însă, nu au fost gestionate nici de către fetiţele respective, nici prin sfatul părinţilor, nici prin apelare la profesori, la consilier, a degenerat discuţia lor într-o pauză prin prinderea de haine, de păr, una cu cealaltă, au intervenit profesoara de serviciu care era în curte şi a ajuns rapid în mijlocul lor şi nişte eleve care au intervenit să le potolească. Am chemat părinţii, am luat legătura cu Comisia şcolară de disciplină şi de antibullying, facem demersurile şcolare conform procedurilor pentru sancţionarea vinovăţiei şi a fost anunţată şi Secţia de Poliţie de care aparţinem pentru că a fost un caz de violenţă".

Deşi martorul citat de Dobrogea TV susţine că fata blondă a ajuns la spital cu arcada spartă, directorul a declarat că: „Au fost excoriaţii, nu am văzut încă documentul medical, dar mătuşa elevei care a însoţit-o la spital, mi-a spus că nu a fost un certificat medical cu probleme grave, doar nişte zgârieturi”. De altfel, în videoclip nu apar imagini în care tânăra ar fi suferit o lovitură atât de puternică.

Întrebat de reporterul Dobrogea TV de ce se tem elevii de acel băiat de clasa a XI-a care i-ar teroriza, direcotorul Colegiului a răspuns: „Este un elev care se află în atenţia noastră şi pentru care s-au întreprins măsuri de monitorizare, de atenţie specială, ne întâlnim cu familia des, are nişte probleme de comportament care sunt neviolente în sine, dar deranjează cu ameninţări şi atunci sigur creează panică pentru unii dintre ei. Noi am intervenit, putem să stăpânim lucrurile, nu este o acţiune care să pună în pericol integritatea copiilor atâta timp cât ne sunt cunoscute şi nu sunt acţiuni de moment".

Cazul a ajuns şi în atenţia Inspectoratul Școlar Județean Constanța.

În cursul zilei de ieri, 11.10.2022, Inspectoratul Școlar Județean Constanța a fost informat cu privire la existența unui incident desfășurat în curtea Colegiului Național „Mircea cel Bătrân” Constanța, incident în care au fost implicate două eleve de clasa a XI-a și, respectiv, a XII-a.

Inspectorul Școlar General, prof. Sorin Mihai, s-a prezentat în unitatea de învățământ imediat ce a fost informat, constatând că managerii școlari au demarat procedura de acțiune specifică acestei situații: convocarea de urgență a membrilor Comisiei pentru prevenirea şi eliminarea violenţei, a faptelor de corupție și discriminării în mediul școlar și promovarea interculturalității, asigurarea prezenței consilierului școlar, precum și a reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean Constanța (care la momentul respectiv se aflau în unitatea de învățământ).

Inspectoratul Școlar Județean Constanța a solicitat Colegiului Național „Mircea cel Bătrân” Constanța finalizarea cercetării incidentului, cu aplicarea măsurilor ce se impun, conform prevederilor legale în vigoare. În paralel, inspectorii de sector sunt prezenți la acest moment instituția școlară în vederea analizării modului de gestionare a incidentului respectiv și în vederea demarării anchetei care se impune.

Ce spune Poliţia Constanţa

Ieri (11 octombrie 2022, n.r.), în jurul orei 12.00, polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța - Secția 3 au fost sesizați, prin apel 112, de către un bărbat, cu privire la faptul că, în incinta unei unități de învățământ din municipiul Constanța, fiica sa ar fi fost agresată fizic de către o altă minoră.

Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat faptul că, pe fondul unui conflict mai vechi, o minoră, de 16 ani ar fi agresat-o fizic pe o altă minoră, de 17 ani.

Tânăra de 17 ani a fost transportată la spital, acuzând dureri de cap.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe.

De asemenea, urmează a fi sesizată D.G.A.S.P.C. Constanța, în vederea luării măsurilor din competență.

UPDATE. Ce spun reprezentanții Spitalului Județean Constanța

Potrivit reprezentanților Spitalului Județean de Urgență Constanța, tânăra s-a prezentat la Unitatea Primiri Urgență, acolo unde a fost evaluată și i-au fost făcute mai multe investigații în urma cărora s-a stabilit că nu necesită internare.

Este vorba de o pacientă care a fost adusă Unitatea Primiri Urgențe în cursul zilei de ieri, stare stabilă, conștientă. A fost evaluată, i s-au făcut mai multe investigații de specialitate. Pacienta nu a necesitat internare, părăsind zona UPU în cursul dimineții”, a declarat Crina Kibedi, purtător de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233