dobroge.tv

Live

Bani europeni pentru modernizarea energetică a Liceului Tehnologic „Lazăr Edeleanu” din Năvodari

11 octombrie 2022
Publicitate

În cele mai multe cazuri, panourile furnizează energia atât pentru producerea curentului electric, cât și pentru apă caldă și căldură. Este și cazul liceului din Năvodari. Primăria din oraș a alocat 10 milioane de lei, bani europeni, pentru modernizarea energetică a unității de învățământ. Întreaga clădire a fost supusă unui amplu proces de reabilitare. La acest liceu învață peste 800 de elevi.

Lucrările de reabilitare și eficientizare termică a liceului Lazăr Edeleanu din Năvodari fac parte dintr-un amplu proiect derulat de Primăria Năvodari cu fonduri europene. Practic, prin acest proiect european, conducerea orașului și-a propus îmbunătățirea condițiilor de educație a elevilor, astfel încât tinerii să găsească în școală un mediu plăcut și modern, dar mai ales prietenos cu mediul.

Investiția europeană în valoare de 9,5 milioane de lei face parte din Programul Operațional Regional 2014-2020, fiind implementat în proporție de 95%. Constă în ample lucrări de reabilitare a celor trei corpuri de clădire a liceului, dar și a sălii de sport. Practic, au fost montate panouri fotovoltaice pe cele trei corpuri de clădire ale liceului și panouri solare pe sala de sport. Toate aceste investiții au fost completate de izolarea termică a pereților, înlocuirea ferestrelor și ușilor, inclusiv tâmplăria aferentă a fost înlocuită cu una cu eficiență energetică ridicată”, a declarat Elena Aftene, purtător de cuvânt Primăria Năvodari.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233