dobroge.tv

Live

CONSTANȚA. Programul mai multor unități de învățământ, afectat de întreruperea furnizării apei

CONSTANȚA. Programul mai multor unități de învățământ, afectat de întreruperea furnizării apei
10 octombrie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Conform centralizării realizate la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Constanța, din unitățile de învățământ aflate în zonele afectate de întreruperea furnizării apei, 16 au transmis până astăzi adrese prin care au informat cu privire la măsurile adoptate.

Pe lângă măsurile generale, solicitate prin adresa mai sus menționată, s-au luat în cele 16 unități de învățământ și măsuri care se raportează la Art. 11, alin. (8) din Regulamentul-cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar, aprobat prin OME nr. 4.183 din 4 iulie 2022: „În situații speciale, cum ar fi epidemii, intemperii, calamități, alte situații excepționale, pe o perioadă determinată, durata orelor de curs și a pauzelor poate fi modificată, la propunerea motivată a directorului, în baza hotărârii consiliului de administrație al unității de învățământ, cu informarea inspectoratului școlar”.

„În privința măsurilor de adoptat, solicitarea din adresa IȘJ Constanța este următoarea: unitățile de învățământ vor lua toate măsurile necesare pentru ca activitatea instructiv-educativă din data de 12.10.2022 și din prima parte a zilei de 13.10.2022 să se desfășoare în condiții igienico-sanitare optime (rezerve de apă suficiente, igienizare a spațiilor în ziua precedentă întreruperii furnizării de apă, intensificarea măsurilor de curățenie, de spălare și de dezinfecție a tuturor spațiilor din unitatea de învățământ, utilizarea unor recipiente individuale de apă potabilă etc)”, a transmis Sorin Mihai, inspector școalr general ISJ Constanța.

Reamintim că RAJA S.A. întrerupe furnizarea apei în mai multe zone din municipiul Constanța și orașul Ovidiu pentru executarea unor lucrări. Astfel, începând de marți, 11 octombrie, ora 22.00, până joi, 13 octombrie, ora 10.00, vor fi afectați de lipsa apei consumatorii din următoarele zone:

  • Palazu Mare, Boreal, Tomis Plus și Impact;
  • Zona Comercială Nord (Dedeman, Carrefour, Selgros);
  • Pescărie, Delfinariu, Stadion Gheorghe Hagi, Piața Chiliei, Tăbăcărie, Faleză Nord;
  • Bd. Tomis, cartierele Tomis I, Tomis II, Capitol și Spitalul Clinic Județean Constanța;
  • Zonele Peninsulară, Centru și Spitalul Militar;
  • Orașul Ovidiu (partea stângă, sensul de mers spre loc. Lumina).


Sursă foto: arhivă Dobrogea TV

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233