dobroge.tv

Live

Proiect pilot pentru vaccinarea antigripală direct în farmacie

Proiect pilot pentru vaccinarea antigripală direct în farmacie
03 octombrie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Vaccinul împotriva gripei ar putea fi administrat în premieră în farmacii, nu doar în cabinetul medicului de familie, cum se întâmpla până acum. Practic, vaccinarea în farmacii îi va scuti pe cei care doresc să se vaccineze de un drum în plus - drumul cu vaccinul la medicul de familie, după ce l-au cumpărat din farmacie. Ministerul Sănătății se pregătește să aprobe un program pilot de 180 de zile în acest sens.

În vederea creșterii accesibilității la servicii de vaccinare, a acoperirii vaccinale în cazul vaccinului gripal și pentru asigurarea accesului populației cât mai larg, la servicii de vaccinare pentru prevenirea gripei sezoniere, este necesară ca această activitate de vaccinare antigripală, să se deruleze și la nivelul farmaciilor comunitare”, se arată în referatul de aprobare a Ordinului publicat în transparență decizională.

Vânzarea vaccinurilor în farmacii se face la prețul cu amănuntul aprobat de Ministerul Sănătății, iar prețul serviciului de vaccinare se stabilește la un preț maximal egal cu cel prevăzut în cadrul programului național de vaccinare; costul vaccinului și al serviciului de vaccinare vor fi suportate de persoana vaccinată, se arată în proiectul de Ordin al Ministerului Sănătății.

Ca să se înscrie în program, farmaciile trebuie să îndeplinească o serie de condiţii. Dincolo de spaţiul adecvat desfăşurării actului medical şi autorizaţiile necesare, farmaciile să trebuie să dețină lista cu farmaciștii care au obținut certificatul de absolvire a programului de pregătire pentru activitatea de vaccinare împotriva gripei sezoniere.


Sursă foto: catena.ro

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233