dobroge.tv

Live

Noel este dovada vie că atunci când oamenii se unesc, pot face minuni. Micuțul merge la grădiniță după ce a primit cel mai scump tratament din lume: 2,4 milioane de dolari

Noel este dovada vie că atunci când oamenii se unesc, pot face minuni. Micuțul merge la grădiniță după ce a primit cel mai scump tratament din lume: 2,4 milioane de dolari
27 septembrie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Micuţul Noel este dovada vie că atunci când oamenii se unesc, pot face minuni. La doar 3 luni, micuţul a început o luptă cruntă pentru viaţa lui, salvarea era o sumă de bani uriaşă: 2,4 milioane de dolari, atât costă cel mai scump tratament din lume. Asta după ce micuţul a fost diagnosticat cu atrofia musculară spinală (SMA 1), o boală cumplită.

Atunci, Hilda Fodor, mama micuțului a făcut publică situația lui Noel, iar imediat o comunitate online incredibilă i s-a alăturat în demersul imposibil de a aduna 2,4 milioane de euro pentru tratamentul copilului, unica șansă la viață. Hilda Fodor spune că această sumă nu numai că i s-a părut a fi o avere, dar i se părea că e imposibil să-i aibă cineva la un loc. Incredibil, dar în 9 luni suma s-a strâns. Iar Noel s-a dus la tratament la un spital din Budapesta, scrie bihon.ro.

“Tratamentul propriu-zis a durat atât cât picură o perfuzie. Totul s-a schimbat într-o singură oră”, spune Hilda Fodor.

Doi ani mai târziu, Noel este tot mai aproape de o viaţă normală. Lupta lui încă nu a luat sfârşit, dar părinţii îl ajută "să evolueze cât mai mult, să recupereze din stricăciunile pe care boala SMA1 le-a făcut în corpul lui micuț până la momentul administrării tratamentului".

Mama lui Noel a transmis un mesaj emoţionant pe reţelele de socializare în care a anunţat că micuţul a început grădiniţa.

"Dragii noștri prieteni, dragă familie online,

În dimineața aceasta m-am trezit plină de emoții ... din două motive:

Primul motiv: Azi se împlinesc doi ani de când Noel, datorită vouă, a primit a doua șansă la viață și a beneficiat de tratamentul genetic, Zolgensma. Nu am să uit niciodată, a fost o zi plină de fericire și frică în același timp: tratamentul era singura lui șansă la o viață mai bună dar știam și de reacțiile adverse care ar fi putut să apară.

Ca orice mamă, îmi doream cel mai bun lucru pentru copilul meu și faptul că Noel a fost mereu cel mai mare luptător, mi-a dat și mie putere.

Acești doi ani au fost tare încărcați, am muncit mult, ni s-au deschis multe șanse și opțiuni pentru ca Noel să evolueze cât mai mult, să recupereze din stricăciunile pe care boala SMA1 le-a făcut în corpul lui micuț până la momentul administrării tratamentului.

Al doilea motiv pentru emoțiile mele de azi e faptul că am ajuns la o nouă etapă a vieții, etapă ce îmi aduce multe lacrimi în ochi ... lacrimi de bucurie: am început grădinița împreună cu Noel. Da, în doi! Educatoarele și ceilalți copilași ne-au primit cu multă căldură iar eu mă bucur că Noel are șansa de a socializa și evolua alături de copii de aceeași vârstă cu el. Atât eu cât și Noel am așteptat mult această zi, el a fost tare încântat. A fost atent și prezent la fiecare activitate, iar eu am fost cea mai mândră mămică de pe pământ!

Nu demult aceste trăiri le-am visat doar, iar acum nu îmi vine să cred că am reușit să ajungem până în acest moment. Acum visele mele au devenit realitate și nu am să uit niciodată că am ajuns aici doar datorită vouă!

Vă vom mulțumi mereu!

Chiar dacă vă scriem mai rar, să știți că mereu ne gândim la voi cu multă iubire și dragoste! Vă mulțumim și vom reveni cu noutăți",a scris mama lui Noel, pe Facebook, pe 19 septembrie.

Noel a urmat tratamentul aprobat de Food and Drug Administration (FDA) cu Zolgensma, prima terapia genică pentru copiii cu atrofie musculară spinală, cu vârste sub 2 ani. Este considerat cel mai scump tratament din lume, mai scrie bihon.ro.

Sursă foto: bihon.ro.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233