dobroge.tv

Live

A fost inaugurat noul sediu al Direcției Generale de Evidență a Persoanelor: „Facem un pas în față pentru ca nevoile cetățenilor să fie rezolvate într-un timp mult mai scurt”

26 septembrie 2022
Publicitate

Noul sediu al Evidenței Populației a fost astăzi inaugurat. Activitatea Direcției Generale de Evidență a Populației era îngreunată de faptul că, se desfășura în două spații distincte. De aceea s-a luat decizia ca sediul să fie mutat într-un singur loc. Au fost amenajate trei ghișee de lucru cu publicul. Aici, cererile de eliberarea a actelor de identitate se vor soluționa în regim de urgență, în maximum două zile lucrătoare. De asemenea, 70 de primării își vor muta arhiva în noul sediu.

Până acum Direcția Generală de Evidență a Populației funcționa în două spații diferite: unul situat în Clădirea Consiliului Județean iar celălalt în incinta Inspectoratului de Poliție Județean Constanța. Din această cauză, activitatea angajaților, dar și a cetățenilor care aveau nevoie de diverse informații sau documente era îngreunată. Așa că autoritățile județene s-au gândit la o soluție. Au căutat un spațiu suficient de mare astfel încât întreaga activitate să poată fi mutată într-un singur loc.

Înainte să ceri, trebuie să fi pregătit să oferi. Și astăzi s-a oferit contribuabililor un spațiu în care să-și poată desfășura activitatea în condiții net superioare celor în care activau până acum, iar cetățenilor li se oferă posibilitatea de a beneficia de niște servicii demne de secolul XXI din punct de vedere a spațiului, al accesului la informații, al vitezei de acces de informații”, a declarat Silviu Coșa, prefectul județului Constanța.

El are rolul și de coordonare și instruire în conformitate cu modificarea legislațională privind identitatea persoanelor și evidența acestora”, a declarat Mihai Lupu, președinte Consiliului Județean Constanța.

La noul sediu sunt așteptați toți constănțenii care doresc să urgenteze eliberarea documentelor. Pentru acest serviciu vor achita o taxă de 107 lei, iar actul necesar îl vor primi în maximum două zile.

Facem un pas în față pentru ca nevoile cetățenilor să fie rezolvate într-un timp mult mai scurt, mă refer la emiterea cărții de identitate și la cartea de identitate provizorie”, a declarat Ion Constantin, directorul Direcției Generale de Evidență a Persoanei Constanța.

„Este vorba de protecția datelor persoanelor, o securizare completă a datelor, dat fiind că astăzi, în lume, sunt enorm de multe tentative sau chiar reușite de furt de identități. Este foarte important ca tot ce înseamnă securitatea datelor și protecția datelor să fie într-un loc sigur”, a mai declarat Mihai Lupu, președinte Consiliului Județean Constanța.

Întregul sediu a fost dotat cu aparatură de ultimă generație. Ba mai mult, în mai toate încăperile au fost montați senzori de fum.

70 de primării își vor muta aici arhiva. Primii care au făcut deja acest lucru sunt cei din localitatea constănțeană Crucea.

Aici unde păstrăm documente de peste 123 de ani, am găsit și proiectul de execuție în original a canalului Dunăre-Marea Neagră”, a mai declarat Ion Constantin, directorul Direcției Generale de Evidență a Persoanei Constanța.

Spațiu este închiriat de la o agenția imobiliară care s-a ocupat și de renovarea clădirii. Chiria este de 43.000 de lei. Noul sediu al Direcţiei Generale de Evidenţă a Persoanelor Constanţa este situat pe strada Ştefan cel Mare Nr. 44 din municipiu.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233