dobroge.tv

Live

Rafila, despre medicamentul lipsă de la Spitalul Județean Constanța: „Într-o săptămână o să putem să punem la dispoziția spitalelor noi cantități de Miostin”

26 septembrie 2022
Publicitate

„Este important să avem pe piaţă medicamentele la cel mai mic preţ care face posibilă prezenţa medicamentului pe piaţă, nu cel mai mic preţ care duce la dispariţie”. A afirmat ministrul Sănătății. Doctorul Alexandru Rafila a mai spus că „faptul că cei de la Spitalul Județean din Constanța nu s-au interesat să asigure un stoc minimal nu cred că poate fi compensat de niște declarații publice.” Precizarea vine în contextul în care unitatea medicală de la malul mării a reclamat lipsa medicamentului Miostin.

Problema discontinuității în aprovizionarea cu medicamente e o problemă complexă. E important să avem pe piaţă medicamentele la cel mai mic preţ care face posibilă prezenţa medicamentului pe piaţă, nu cel mai mic preț care duce la dispariţia medicamentului pe piaţă.

Discutăm despre un produs care era foarte ieftin, prețul este de 25 de lei pentru un pacient. Acel produs care nu este disponibil la spitalul din Constanța, este disponibil la marea majoritatea a tuturor celorlalte spitale. Putea fi înlocuit cu un produs care costa 200 de lei fără TVA, ori când discutăm de o intervenție chirurgicală, nu cred că se pune problema faptului că nu faci intervenția chirurgicală pentru că spitalului îi lipsește diferența de 175 de lei pentru un pacient care suferă o intervenție chirurgicală mai ales dacă această cheltuială se petrece pe o durată scurtă de timp. Într-o săptămână o să putem să punem la dispoziția spitalelor noi cantități de Miostin”, a declarat dr. Alexandru Rafila, ministrul Sănătății.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233