dobroge.tv

Live

CAZUL CARACAL. Gheorghe Dincă, condamnat la 30 de ani de închisoare cu executare pentru omor, trafic de persoane și profanare de cadavre

CAZUL CARACAL. Gheorghe Dincă, condamnat la 30 de ani de închisoare cu executare pentru omor, trafic de persoane și profanare de cadavre
23 septembrie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Tribunalul Olt a decis, vineri, condamnarea la închisoare a lui Gheorghe Dincă pentru uciderea Luizei Melencu şi a Alexandrei Măceşanu. De asemenea, Dincă a fost găsit vinovat de viol faţă de ambele victime, trafic de persoane şi profanare de cadavre. Suma pedepselor aplicate ajunge la 108 ani de închisoare, dar, pentru că Dincă are mai mult de 65 de ani, sentinţa a fost pronunţată pentru un total de 30 de ani, scrie news.ro.

Judecătorii Tribunalului Olt l-au condamnat, vineri, la 30 de ani de închisoare pe Gheorghe Dincă, bărbatul trimis în judecată pentru omor, viol şi alte infracţiuni, după dispariţia a două tinere pe care le-a luat cu maşina la ocazie, în anul 2019.

Al doilea inculpat deferit justiţiei în acest dosar, Ştefan Risipiţeanu, a fost găsit şi el vinovat pentru infracţiunea de viol.

Potrivit soluţiei publicate, vineri seară, pe portalul instanţelor de judecată, magistraţii de la Tribunalul Olt l-au condamnat pe Gheorghe Dincă la 25 ani închisoare pentru omor calificat, victima fiind Luiza Melencu, la 25 ani închisoare pentru de omor calificat, victima fiind Alexandra Mihaela Măceşanu, la 10 ani închisoare pentru trafic de persoane, victima fiind Luiza Melencu, la 12 ani închisoare pentru trafic de minori, victima fiind Alexandra Mihaela Măceşanu, la 15 ani închisoare pentru viol - o faptă faţă de victima Luiza Melencu, la 15 ani închisoare pentru de viol - o faptă faţă de victima Alexandra Măceşanu, la 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de profanare de cadavre sau morminte faţă de victima Luiza Melencu, la 3 ani închisoare pentru profanare de cadavre sau morminte faţă de victima Alexandra Măceşanu.

Constată că infracţiunile săvârşite de inculpatul Dincă Gheorghe şi pentru care a fost condamnat în prezenta cauză sunt concurente. (...) contopeşte pedepsele stabilite în prezenta cauză în sensul că aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea de 25 de ani închisoare la care adaugă un spor de o treime din celelalte pedepse stabilite, de 83 ani închisoare, pedeapsă ce va fi redusă conform art. 57 Cp şi în final inculpatul Dincă Gheorghe va executa pedeapsa maximă de 30 (treizeci) ani închisoare în regim de detenţie”, este sentinţa magistraţilor.

Gheorghe Dincă, aflat în Penitenciarul Craiova este arestat preventiv de la 27.07.2019.

Prin aceeaşi decizier a Tribunalului Olt, probe biologice ale acestuia vor fi introduse în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare.

Prin sentinţa dată, magistraţii la-au găsit vinovat pe Dincă de arderea cadavrelor celor două tinere, instanţa dispunând confiscarea de la inculpat a butoiului folosit pentru arderea cadavrelor victimelor.

Complicele lui Dincă, Ştefan Risipiţeanu, a fost şi el condamnat la şapte ani de închisoare, pentru violarea Luizei Melencu, instanţa dispunând şi în cazul său introducerea profilului genetic în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare.

Prin soluţia pronunţată vineri, instanţa de judecată a dispus menţinerea sechestrului asigurător faţă de banii, conturile, casa din Caracal, mai multe terenuri, un autoturism Renault Megane aparţinând lui Gheorghe Dincă.

Obligă inculpatul Dincă Gheorghe la plata daunelor morale în sumă de: - câte 100.000 euro cu titlu de daune morale către părţile civile Melencu Monica Georgeta şi Anonimizat 4 şi 10.000 euro către partea civilă Anonimizat 5, - 500.000 euro cu titlu de daune morale către partea civilă Măceşanu Tudoriţa”, a mai stabilit instanţa de judecată.

Sentinţa a fost dată fără acord de recunoaştere a vinovăţiei.

Gheorghe Dincă este, de asemenea, obligat la plata cheltuielilor judiciare avansate de stat în cuantum total 750.000 lei, din care suma de 744.129,55 lei în timpul urmăririi penale.

Condamnarea poate fi atacată cu apel în 10 zile de la comunicare.


Sursă foto: capital.ro

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233