Mihai Lupu: „Doar prin colaborare vom reuşi să sprijinim o creştere economică inteligentă, durabilă şi incluzivă”
Diseminarea culturii concurenţei pentru reprezentanţii autorităţilor administraţiei publice locale şi ai mediului de afaceri din Regiunea de Sud-Est a fost dezbătută astăzi la malul mării. Principalele subiecte de discuție au fost însă taxa de pod și Portul Constanța. Președintele Consiliului Județean Constanța și-ar dori ca această taxă să fie „o practică unitară” în toată țara. Mai mult, Mihai Lupu a susținut că „doar prin colaborare vom reuşi să sprijinim o creştere economică inteligentă, durabilă şi incluzivă”.
„Sunt foarte mulți producători în județul nostru care pentru a-și distribui producția trebuie să aibă și o serie de costuri adiacente transportului și tranzitării zonei peste Dunăre. Și vorbim aici fie Ostrov, fie Fetești, fie Giurgeni. Producătorii noștri clar sunt dezavantajați în relațiile cu ceilalți colegi producători din țară. Transporturile de mărfuri la fel. Gândiți-vă că noi suntem port și foarte multe transporturi de mărfuri din port și import, trebuie să plătească această taxă de pod. Dacă ar fi o practică unitară în toată țara privind transportul și plata peste pod peste zonele tranzitare în diverse regiuni, am înțelege. Dar, nu înțelegem de ce județul Constanța trebuie să fie altfel decât toți cetățenii româniei”, a declarat Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța.
„Noi dialog avem cu Constanța, chiar și cu cei din port. Am avut investigații în port, discutăm cu conducerile succesive ale portului. Este în dinamică situația în port. Am avut discuții și pe pilotaj, pe remorcaj. Deci, cu Constanța avem un dialog continuu. De asemenea, și cu administrația locală discutăm probleme legate de servicii publice”, a declarat Bogdan Chirițoiu, președinte Consiliul Concurenței.