dobroge.tv

Live

Sesizare penală pentru îngroparea deșeurilor în Lacul Techirghiol. Gunoaiele au fost abandonate pe mal, acoperite cu pământ și împinse spre apă

22 septembrie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Pentru soluționarea unei petiții, comisarii Gărzii Naționale de Mediu Constanța au desfășurat acțiuni de control în zona Bălții Tuzla, împreună cu inspectori ai ABA Dobrogea-Litoral și reprezentanți ai Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate Constanța. Pe malul bălții, cât și în cuveta acesteia, au fost identificate deșeuri preponderent inerte (pământ, moloz, resturi din construcții și demolări), în amestec cu deșeuri reciclabile.

Balta Tuzla se situează în interiorul ariei protejate ROSPA 0061 Lacul Techirghiol. Pe suprafețe mari, malul bălții nu mai are aspect natural; deșeurile au fost abandonate pe mal, acoperite cu pământ și împinse spre apă.

"Eliminarea deșeurilor în afară spațiilor autorizate este interzisă!!!

Îngroparea deșeurilor de orice fel este interzisă!!!

Activitățile din perimetrele ariilor naturale protejate de interes comunitar care pot să genereze poluarea sau deteriorarea habitatelor sunt interzise!!!

Pentu identificarea făptuitorilor și tragerea acestora la răspundere, Garda Națională de Mediu Constanța a înaintat sesizare penală, pentru încălcarea prevederilor OUG 92/2021 privind regimul deseurlor și OUG 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei și faunei sălbatice", transmite Garda de Mediu Constanţa, într-un comunicat.


Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233