dobroge.tv

Live

Acțiune de amploare a polițiștilor constănțeni pentru prinderea vitezomanilor - peste 20 de amenzi date, într-o singură oră. Șoferiță: „Când te grăbești undeva, trebuie să mai și ajungi”

21 septembrie 2022
Publicitate

Aproape 60 de persoane și-au pierdut viața de la începutul anului și până în prezent. În județul Constanța au avut loc peste 770 de accidente rutiere, iar o parte dintre acestea s-au produs din cauză că șoferii nu au respectat limita de viteză. Polițiștii au desfășurat astăzi o acțiune la ieșire din stațiunea Mamaia în acest sens. Au fost aplicate zeci de avertismente și amenzi. Au fost însă și conducători auto care au rămas fără permis de conducere.

Zeci de șoferi au fost sancționați miercuri sau au sfârșit cu permisul suspendat. În doar o oră polițiștii constănțeni au dat peste 20 de amenzi, iar un conducător auto s-a trezit cu permisul luat.

Și nu a fost singurul șofer sancționat. Când s-au văzut trași pe dreapta de polițiștii, unii șoferi au găsit fel de fel de scuze pentru a-și motiva intenția. Nici în fața camerelor de filmare nu au părut intimidați.

Când te grăbești undeva trebuie să mai și ajungi”, spune o șoferiță.

M-am pierdut, nu știu cum s-a întâmplat, de obicei nu conduc cu viteză”, spune un șofer.

Reporter: De ce v-a oprit poliția?

Șofer: Cred că pentru viteză.

Însă, nu toți au fost nemulțumiți de acțiunea polițiștilor. Deși au fost prinși pe picior greșit, aceștia au susținut că astfel de evenimente ar trebui să aibă loc mai des. Astfel, poate nu vom mai avea așa de multe accidente.

Normal că este important, dar fiecare își asumă ce face”, spune un șofer.

Foarte bună, mai ales că sunt fost polițist”, spune un alt șofer.

Să mergem mai încet, mai atenți..asta e...s-a întâmplat”, spune o șoferiță.

Șoferiță: Pentru viteză..

Reporter: Cum ți se pare?

Șoferiță: Ar trebui să aibă toată lumea grijă la cum conduce să nu se întâmple niciun accident.

De la începutul anului și până în prezent în județul Constanța s-au înregistrat 776 de accidente rutiere soldate cu 58 de persoane decedate, 48 rănite grav și alte 922 rănite ușor. Polițiștii rutieri îndeamnă toți participanții la trafic să conștientizeze riscurile la care se expun și să fie prudenți.

Se desfășoară o acțiune pe linie rutieră pentru depistarea și sancționarea celor care conduc cu viteză peste limita legală admisă. Deși viteza nu este una dintre principalele cauze generatoare de accidente rutiere în județul nostru, totuși aceasta poate contribui la producerea de accidente rutiere. În județul nostru principalele cauze generatoare de accidente rutiere sunt neacordarea priorității autovehiculelor, neacordarea priorității pietonilor și traversarea neregulamentară”, a declarat ag. pp. de poliție Andreea Iliescu, purtător de cuvânt IPJ Constanța.

Acțiunea a avut loc la ieșirea din stațiunea Mamaia și a avut drept scop conștientizarea pericolului în cazul în care nu sunt respectate toate regulile de circulație. ,,ROADPOL Safety Days” este susținut de Comisia Europeană și își propune concentrarea eforturilor pentru reducerea numărului accidentelor rutiere și a consecințelor acestora.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233