dobroge.tv

Live

RAJA lucrează la foc continuu la nivelul Stației de Tratare și Pompare Palas din Constanța: „Preconizăm că mâine se va relua alimentarea cu apă la parametrii optimi”

21 septembrie 2022
Publicitate

Lucrările de modernizare de la nivelul Stației de Tratare și Pompare Palas din municipiul Constanța decurg conform planului. Muncitorii au lucrat non stop în toate cele 14 puncte de lucru pentru înlocuirea și cuplarea conductelor noi, dar și pentru montarea a nouă vane și a patru debitmetre. O mare parte a orașului, precum și cinci localități din județ au rămas fără apă la robinete încă de seara trecută. Furnizarea apei va fi reluată mâine.

Încă de seara trecută se lucrează la foc continuu pe toate cele 14 puncte de lucru, intervenții care sunt realizate atât în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare, cu finanțare europeană, cât și din forțe proprii.

Toate vizează conectării de conducte, magistrale noi la sistemul existent, conducte ce au fost schimbate, ce aveau o vechime de peste 50 de ani, precum și montarea unor vane pe magistrale de mari dimensiuni. Vorbim de vane de 800 și 1.000 de mm ce vor asigura sectorizarea sistemului în cazul apariției unei viitoare avarii.

La ora actuală lucrările sunt în grafic și preconizăm ca în jurul zilei de mâine să se reia alimentarea cu apă la parametrii optimi pentru toți abonații. Reluarea furnizării de apă se va relua gradual, pe zone având în vedere lungimea sistemului de alimentare cu apă, precum și volumul de apă necesar pentru ca acest sistem să intre din nou în presiune”, a declarat Irina Oprea, purtător de cuvânt RAJA Constanța.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233