dobroge.tv

Live

Exercițiu de amploare al pompierilor constănțeni, la centrul comercial VIVO. GALRIE FOTO / VIDEO

19 septembrie 2022
Redactia DTV
Publicitate

În data de 19.09.2022, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța a executat un amplu exercițiu la centrul comercial VIVO! care a implicat peste 50 de pompieri militari cu 19 mijloace tehnice de intervenție, patru cadre medicale de la Serviciul de Ambulanță Județean Constanța, cu două ambulanțe, șapte medici și asistenți de la Unitatea de Primiri Urgențe precum și mai multe efective de polițiști și jandarmi.

Potrivit scenariului, în jurul orei 09.40, municipiul Constanța este afectat de un cutremur cu magnitudinea 6,6 grade pe scara Richter. S-au produs pagube materiale din cauza unor prăbuşiri parţiale ale unor clădiri abandonate, neurmate de evenimente în domeniul situaţiilor de urgenţă şi, totodată s-a instalat panica în rândul populaţiei, principalele artere rutiere s-au blocat din cauza dorinţei cetăţenilor de a părăsi oraşul. Serviciul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112 a fost asaltat de apeluri legate de seism. Unul dintre aceste apeluri anunța că mai multe persoane au fost suprinse sub dărâmături în centrul comercial VIVO! Personalul centrului comercial, împreună cu servicul privat pentru situații de urgență au fost primii care au intervenit pentru limitarea efectelor generate de cutremur și au trecut la evacuarea clienților. Două autoturisme s-au lovit frontal în parcarea subterană a complexului, izbucnind un incendiu. Un lucrător al complexului care executa lucrări de întreținere la un panou publicitar a ramas blocat pe acoperiș. Din cauza panicii create în trafic, un şofer nu a executat la timp virajul şi a provocat un accident în parcarea exterioară a centrului comercial. A rezultat o victimă încarcerată. În același timp, persoanele evacuate din complexul comercial au fost stabilizate în Punctul Medical Avansat deservit de personalul medical.

Printre obiectivele acestor exerciții se regăsesc și perfecţionarea exercitării managementului unitar al forţelor participante la intervenţie și verificarea capacităţii organizatorice şi de comandă, concomitent cu îmbunătățirea pregătirii personalului în scopul cunoaşterii şi aplicării concepţiei de acţiune stabilite.


Sursă foto / video: ISU Dobrogea

Publicitate

Galerie Foto

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233