dobroge.tv

Live

Imagini spectaculoase pe un lac din Babadag: zeci de pești au fost filmați în timp ce săreau din apă

16 septembrie 2022
Publicitate

Imagini spectaculoase au fost surprinse pe un lac din Babadag, județul Tulcea. Zeci de pești au fost filmați în timp ce săreau din apă. Ba mai mult, unii au ajuns direct în bărcile pescarilor. Specialiștii susțin că este vorba de specia sânger care mai este denumită și crapul argintiu. Tot ei spun că săriturile lor reprezintă un fenomen rar, însă se datorează răcirii vremii.

Crapul are și rude asiatice, rude care au ajuns și pe la noi. Este vorba de sânger, cel care consumă alge mărunte. Sângerul în special, dar și celelalte specii, au un comportament interesant. Respectiv, își reglează flotabilitatea printr-o introducere și respectiv, eliminare a gazului din vezica înotătoare. Această flotabilitate este necesară, fie pentru a se hrăni, iar atunci când sunt speriați sau vor să ajungă la fund sau vor să cârduiască, să facă cârduri pentru a se putea deplasa și reorienta, se aruncă toți la suprafața apei, ies din apă și se aruncă pe lateral, ajutând la eliminarea, printr-o regurgitare a gazului din vezica înotătoare.

Este un comportament interesant ce denotă adaptarea și mai mult evoluția interesantă a speciilor asiatice și bineînțeles, foarte folositor pentru a se putea ascunde. Cum sunt speriați, de exemplu pe o baltă unde sunt crescuți în mare parte fără intervenția omului, ei nu sunt hrăniți, ci pur și simplu consumă resursele naturale, algele care cresc de la soare, crustaceele subsecvente și în felul acesta nu sunt obișnuiți cu prezența bărcilor, a motoarelor și se sperie”, a declarat dr. Adrian Bîlbă, doctor în științe.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233