dobroge.tv

Live

Specialiștii trag un semnal de alarmă. Alte gropi precum cea din 23 August pot apărea oricând în Dobrogea

15 septembrie 2022
Publicitate

O altă groapă asemănătoare cu cea din 23 August ar putea să mai apără oricând, mai spun geologii. În special, în zonele unde structura solului este puțin mineralizată. În comuna constănțeană, pământul era deja crăpat, iar ploile din ultima perioadă nu au făcut altceva decât să apese pe solul și așa afectat. De aceea s-a produs și acea surpare, spun specialiștii.

Seceta, probabil a scăzut nivelul pânzei freatice și a rezervoarelor aglifere freatice și, în consecință, suportul pereților rezervorului respectiv s-a redus. Apoi au fost ploile care au încărcat pământul și loessul de deasupra acestui rezervor, încărcat ca greutate și au apăsat pe tavan, rupându-l. Este rotund din cauză că prăbușirea unui tavan moale este o prăbușire destul de egală, rotundă. Nu este ca într-o peșteră montană, acolo unde structura este mult mai dură și acolo unde tavanul peșterii are tot felul de forme neregulate. În cazul de față, este o prăbușire rotundă.

Există posibilitatea să apară și în alte zone, în zone unde structura solului este puțin mineralizată, adică tot ceea ce înseamnă Dobrogea nu este altceva decât rocă de origine sedimentară, într-o maturare în ceea ce privește duritatea ei și, pe cale de consecință, firește că există pericolul prăbușirii”, a declarat dr. Adrian Bîlbă, doctor în științe.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233