dobroge.tv

Live

Groapa neobișnuită din 23 August, descoperită de un cioban: bărbatul nu a fost crezut când a încercat să-i alerteze pe localnici

15 septembrie 2022
Publicitate

Situație neobișnuită în comuna constănțeană 23 August. O groapă apărută din senin pe câmp, a stârnit panică printre localnici dar și autorități locale. Este perfect circulară și foarte adâncă. Mai mult decât atât, în groapă nu este aproape deloc pământ. Aceasta a fost descoperită de un bărbat care se afla cu oile la păscut. Imediat s-a dat alerta, mai ales că în zonă sunt și utilaje agricole.

Doar o minune a făcut să nu se întâmple o tragedie. Un cioban care se afla cu oile la păscut, pe câmp, a făcut o descoperire mai puțin obișnuită. O groapă perfect circulară, foarte adâncă, care se află aproape de șosea. În zonă, în această perioadă sunt și utilaje agricole care realizează diferite lucrări. În orice moment pământul se putea surpa sub greutatea unui tractor.

Da, eram cu oile acolo în zonă și s-au speriat oile. Când s-au speriat oile m-am dus că aveam o capră care rămânea mai pe urmă și doi cârlani, m-am dus să mă uit de ele. Atunci când m-am dus să mă uit de ele am descoperit groapa. Nu era atâta de mare cât este acuma, dar totuși era”, a declarat Vasile Tomescu, cioban.

Bărbatul spune că inițial nu a fost crezut când a încercat să îi alerteze pe localnici. Și-a rugat apoi fratele, polițist local, să îi transmită edilului de existența pericolului de pe câmp.

Da, este ceva foarte interesant. Ca localnici, vă dați seama. Sunt utilaje agricole, pământul ăsta este arabil. Este foarte periculos, se poate surpa în continuare”, a Florin Tomescu, localnic.

Am fost anunțați luni despre apariția acestei surpări de pământ, am luat măsurile de izolare a ei. Am anunțat și arendașul care lucrează pe zona respectivă să nu intre cu tractorul în perimetrul delimitat, așa cum se și vede că a prestat lucrări de discuire după. Da, pe zona noastră nu a mai apărut așa ceva”, a declarat Dan Trușcă, viceprimar comuna 23 August.

Zona a fost imediat împrejmuită pentru a nu se produce un accident.

Specialiștii spun că această groapă circulară se va mări în viitorul apropiat. Deja au apărut fisuri în pământ pe marginea gropii, transmite Alexandra Ghioc, reporter Dobrogea TV.

Unii dintre cei care lucrează pe câmp spun că nu au observat acel crater, semn că dacă nu era descoperit la timp ar fi reprezentat un real pericol.

Localnic: Maamăă, ce mare s-a făcut.

Reporter: O astfel de groapă poate fi un pericol pentru un tractor?

Localnic: Normal că poate fi un pericol.

Groapa apărută din senin are o adâncime de aproximativ cinci metri și un diametru de șase-șapte metri, momentan. Și asta pentru că procesul de surpare este continuu.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233