dobroge.tv

Live

Directorul Termoficare Constanța: „Sperăm în seara asta să avem apă caldă de consum”

14 septembrie 2022
Publicitate

„Sperăm să țină conductele să intrăm într-un echilibru pentru că de câteva săptămâni suntem tot în ‹‹heirupuri››”, a afirmat directorul societății de termoficare, Liviu Popa. Mai mult, acesta a susținut că infrastructura sistemului de termoficare din municipiul Constanța este extrem de veche. Ultimele investiții care au fost făcute în sistemul secundar au fost în perioada 2006- 2012.

Este un sistem rudimentar de pompare. Nu pot scădea sub presiunea de 4,5 bari ori neavând posibilitatea să modeleze presiunea de pornire acest fenomen ne produce pagube în sistem în sensul că ne sparge conductele și iar trebuie să oprim. Am măsurat în timpul nopții și de dimineață pe Magistrala 2 șase bari pe manometrele din punctele termice. Este inadmisibil pentru starea conductelor. Până când nu vom rezolva tronsoane însemnate cu conductă nouă ne tot confruntăm cu astfel de fenomene.

La data aceasta Magistrala 1 este aproape de finalizare de încărcare, stă în presiune. Asta înseamnă că o să o conectăm la temperatură la caff și or să înceapă încălzirea pe puncte termice a apei calde de consum. Sperăm în seara asta să avem apă caldă de consum.

Magistrala 2 este secționată. Prima jumătate, cea dinspre CET, este în încărcare și ea, iar cealaltă este în reparație. Estimăm că finalizăm astăzi reparațiile și la tronsonul de la Magistrala 2 care este acum oprită pentru eliminarea avariilor. Sperăm să țină conductele să intrăm într-un echilibru pentru că de câteva săptămâni suntem tot în ‹‹heirupuri››”, a declarat ing. Liviu Popa, director Termoficare Constanța

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233