dobroge.tv

Live

Gropi, denivelări și borduri prea înalte. Strada Opalului, cursă cu obstacole pentru șoferi: „Am făcut sesizări la Primărie, la Poliția Locală și degeaba”

13 septembrie 2022
Publicitate

Gropi, denivelări și mult praf. Așa arată una dintre străzile din municipiul Constanța. Este vorba de strada Opalului, unde în ultimii ani s-a construit masiv. Acum aici există blocuri noi, însă trama stradală arată ca după război. Cei care locuiesc în această zonă sunt nemulțumiți și spun că au făcut numeroase sesizări, însă fără niciun rezultat. De cealaltă parte, autoritățile locale susțin că strada va intra în Programul de investiții în urma solicitărilor constănțenilor.

Am făcut sesizări la Primărie pe 22 august, pe 9 august și scrie: „În lucru” de atunci, deci nimic. La Poliția Locală la fel, am trimis mail, am sunat la ei de câteva ori și degeaba. Tot nu ne bagă în seamă nimeni. De la acces de acolo, bordura e mare. Mi-am zgâriat de atâtea ori mașina, și nu numai eu. Și în al doilea rând, drumul, s-a făcut de la ploi și de la mașinile astea mari care tot vin printre blocuri, s-a adâncit și s-au făcut multe denivelări”, a declarat Florin, locuitor strada Opalului.

Florin locuiește pe strada Opalului de câteva luni, iar acum se simte depășit de situație. S-a mutat într-unul din blocurile noi construite, însă aleea de acces către locuința sa arată ca după război. A făcut numeroase sesizări, atât la Primăria Constanța, cât și la Poliția Locală însă până acum, fără niciun rezultat. Iar situația devine din ce în ce mai gravă atunci când cei care locuiesc pe această stradă își lovesc mașina și sunt nevoiți să suporte singuri pagubele.

Este așa de trei luni. Deci de două-trei luni e așa. În colțul ăla și-au atins mașinile trei vecini, că dacă iei mai din scurt, îți atingi mașina. Și eu am atins-o, chiar janta. Suntem vreo 300 de familii aici și nu ne bagă nimeni în seamă”, a mai declarat Florin, locuitor strada Opalului.

Și nu este singurul nemulțumit. Pe aceeași stradă se află un hotel. Reprezentanții unității de cazare sunt revoltați și nu știu cum să mai spele imaginea orașului atunci când turiștii le calcă pragul. Și ei au făcut sesizări, însă nu au primit niciun răspuns.

De când lucrez aici drumul acesta nu a fost niciodată asfaltat. După cum vedeți este plin de gropi și se lucrează de cel puțin un an. Intrarea în parcare și pe strada Opalului are bordura foarte înaltă, iar mașinile au accesul foarte greu. Când am încercat noi să-i contactăm nu ne-au răspuns”, a declarat Teodora Becheanu, șef recepție hotel.

În timpul ploilor calea de acces devine și mai greu accesibilă, iar parcările blocurilor sunt pline de noroi, susțin cei care locuiesc în zonă.

Gropi și denivelări. Așa arată una dintre străzile din municipiul Constanța, iar oamenii sunt din ce în ce mai revoltați. Atunci când plouă aici, totul se transformă într-o uliță plină de noroi, transmite Elenis Halep, reporter Dobrogea TV.

De cealaltă parte, autoritățile locale susțin că rezolvarea stă tot în mâinile cetățenilor.

Vom propune pentru anul următor intrarea străzii respective în Programul de Investiții, dar numai în urma solicitării lor. Ca o stradă să fie asfaltată, demersul trebuie să fie pornit în primul și în primul rând, într-un program de investiții. Oamenii trebuie să facă cereri către serviciul Drumuri și transport din cadrul Primăriei Constanța”, a declarat Teo Hira, director Confort Urban Constanța

Până când va fi găsită o soluție, cei care locuiesc pe strada Opalului sau cei care tranzitează zona trebuie să sporească atenția pentru a nu produce pagube autoturismelor.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233