dobroge.tv

Live

Ziua pompierilor din România, marcată și la Constanța: salvatorii au defilat în Piațeta Perla din Mamaia

13 septembrie 2022
Publicitate

Pe 13 septembrie se sărbătorește Ziua Pompierilor din România. O meserie unică, în care devotamentul și dedicarea își spun cuvântul. Nu este ușor pentru nimeni să intre în foc pentru a salva viața altei persoane și a se pune pe sine pe locul al doilea. Însă, pentru un pompier acest lucru reprezintă un mod de trai. Le urăm și noi la mulți ani, pompierilor, de ziua lor.

Meseria de pompier nu este una ușoară. Necesită multă muncă, dedicare și spirit de sacrificiu. De la începutul anului și până în prezent, salvatorii au participat la peste 20.000 de misiuni, cu o medie de 80 de intervenții pe zi. De asemenea, șapte dintre aceștia au fost avansați în grad de Ziua Pompierilor din România.

Ziua pompierilor din România ne oferă prilejul de a evidenția spiritul de sacrificiu dovedit de înaintașii noștri. În fiecare an, la 13 septembrie, comemorăm cu respect și recunoștință jertfa eroilor pompieri. Complexitatea situațiilor de urgență înregistrate în ultimii ani a presupus reacția promptă a pompierilor, iar rezultatele misiunilor de salvare pot fi confirmate de o pregătire superioară și o dotare adecvată”, a declarat col. dr. ing. Mihail-Cristian Amarandei, inspector șef ISU „Dobrogea”.

Unii copii și-au privit mândri, de pe margine, părinții îmbrăcați în haine de salvator.

Reporter: Pompierii sting incendii?

Băiețel: Da. Tatăl meu e aici.

Reporter: Tatăl tău e pompier?

Băiețel: Da.

Reporter: Și tu când te faci mare vrei să te faci pompier?

Băiețel: Da, și mecanic.

Prezente la ceremonie au fost și autoritățile locale.

Sunteți singura armă care pe timp de pace viața dumneavoastră este puțin lăsată mai prejos decât viața celor pe care trebuie să îi salvați. Primiți, așadar recunoștința și prețuirea noastră. La mulți ani!”, a declarat Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța.

Suntem profund îndatorați pentru tot ceea ce faceți pentru noi. Prevenția, la rândul ei, face diferența dintre viață și moarte. Îți trebuie inimă de leu, curaj nemărginit și iubire de oameni nețărmuită pentru a face meseria pe care o faceți dumneavoastră”, a declarat Ionuț Rusu, viceprimar municipiul Constanța.

Evenimentul care a avut loc în Piațeta Perla din Mamaia s-a încheiat cu defilarea pompierilor.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233