dobroge.tv

Live

Lista datornicilor trimisă de ANAF la Poliţie are în frunte CFR Marfă. La coada acestei liste sunt, însă, peste 4.000 de firme cu restanțe mai mici de 100 de lei

Lista datornicilor trimisă de ANAF la Poliţie are în frunte CFR Marfă. La coada acestei liste sunt, însă, peste 4.000 de firme cu restanțe mai mici de 100 de lei
13 septembrie 2022
Redactia DTV
Publicitate

ANAF a transmis către Poliţia Română lista cu cele aproximativ 53.000 de firme care vor fi cercetate penal pentru restanţe mai mari de 60 de zile la reţinerea şi nevirarea a 19 tipuri de contribuţii şi impozite.

Lista celor aproape 53.000 de contribuabili trimisă de ANAF Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) pentru cercetări penale are în frunte, potrivit informațiilor Profit.ro, o companie de stat, CFR Marfă, cu restanțe de aproape 22 milioane de lei intrate sub incidența prevederilor care au reincriminat, de la 1 martie, reținerea fără virare la buget a unor contribuții și impozite cu reținere la sursă. La coada acestei liste sunt însă peste 4.000 de firme cu restanțe mai mici de 100 de lei. Acestea riscă la rândul lor să ajungă în atenția polițiștilor, în funcție de cum vor selecta aceștia dosarele pentru lucru, deși logic ar fi ca cercetarea să înceapă întâi cu cei mai mari restanțieri.

"Am analizat posibilitatea unui plafon minim, dar, neavând bază legală, am decis să dăm drumul la tot către IGPR, iar ei vor alege cum vor proceda în continuare. Cred ca vor începe cu sumele cele mai mari, aşa ar fi logic. Dacă ar începe cu sumele mari, pe noi ne-ar ajuta. De exemplu, dacă ar începe să lucreze dosarele celor mai mari 50 de datornici din fiecare judeţ, ar fi un real ajutor pentru ANAF”, a declarat pentru Profit.ro Lucian Heiuş.

Potrivit analizelor ANAF, la finele lunii iulie, un număr de 52.976 contribuabili activi înregistrau 372,93 milioane lei obligaţii fiscale neachitate reprezentând impozite şi/sau contribuţii sociale cu reţinere la sursă (restanţe mai mari de 60 de zile), a căror scadenţă/termen de plată s-a împlinit după data de 1 martie 2022 (conform prevederilor art.6¹ alin. (1) din Legea 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale).

Conform unei modificări legislative intrate în vigoare la 1 martie (prevăzută în OUG 130/2021), ANAF trebuie să depună automat sesizare penală pentru restanţe mai mari de 60 de zile la reţinerea şi nevirarea a 19 tipuri de contribuţii şi impozite.

Sursă foto: jurnalul.ro

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233