dobroge.tv

Live

Pompierii constănțeni ne învață cum să acordăm corect primul ajutor

12 septembrie 2022
Publicitate

Primul ajutor este vital în salvarea vieții unei persoane. Fie că vorbim despre victima unui accident rutier, o persoană care s-a înecat ori cineva căruia i s-a făcut rău, imediat după ce s-a sunat la 112, martorii trebuie să îi acorde primele îngrijiri. Acestea fac diferența dintre viață și moarte. Salvatorii spun că de foarte multe ori martorii alertează autoritățile și apoi așteaptă să vină pompierii și ambulanța. Însă, orice minut care trece scade cu 10% șansa ca o persoană să fie salvată.

Compresiunea se face pe osul central, pe stern, foarte important, doar cu podul palmei, nu cu toată palma pentru că pot face mai mult rău, desprinderea coastelor. Împart această parte osoasă în două jumătăți egale, se vine foarte aproape, se pune mâna în jumătatea sternului, se face o încrucișare de degete, se întind coatele și presiunea se face doar pe această zonă.

Adâncimea, o treime din diametrul ăsta. Frecvența, 100-120. De ce trebuie să respecți adâncimea? Pentru că trebuie să apeși corect pe inimă pentru ca ea să se golească de sânge. De ce trebuie să folosești frecvența? Exact de câte ori bate inima într-un minut. Aceste compresiuni sunt un număr de 30, folosite înainte de fiecare compresie.

Faci 30 de compresiuni și după aceea vin, deschid căile aeriene, pentru că dace le las așa, aerul pe care îl introduc e posibil să se ducă în stomac. Trebuie să am grijă când suflă să mă uit cu coada ochiului să se ridice pieptul, fiindcă rolul meu este ca aerul să facă să se ridice pieptul”, a declarat Adrian Mavromalidi, ISU „Dobrogea”.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233