Se caută soluții de dezvoltare durabilă pentru Tulcea și Delta Dunării
Se caută soluții de dezvoltare durabilă pentru Tulcea și Delta Dunării. Autoritățile locale, privații dar reprezentanții Guvernului vor să implementeze un proiect care are ca scop democratizarea accesului la apă pentru un număr cât mai mare de cetățeni. De asemenea, aceștia au recunoscut în cadrul unei întâlniri că este nevoie de mai multe proiecte sustenabile, care să crească valoarea localității, dorite comunitate. Prezent la Tulcea, la Festivalul Ivan Patzaichin, a fost și consilierul de stat László Borbély.
„Dacă instituțiile locale și centrale, dacă acele Asociații care vin cu partea tehnică, nu pot să comunice între ele, atunci, din păcate, vedem ce se întâmplă și în Deltă, ce se întâmplă în alte zone când faci o infrastructură fără a ține cont de aceste aspecte ecologice și sociale și cu comunitatea locală.
E un proiect extraordinar, propus chiar de Asociația Mila 23 în PNRR de 15 milioane de euro, care ține de componenta de mediu, de cultură, de comunități locale și evident, și de infrastructură, ca să poată să vină și să fie un turism lent în sensul bun al cuvântului, pentru că vedem ce se întâmplă în Deltă câteodată. Deci eu cred că acest proiect, care a fost sprijinit de toată lumea, ar trebui să fie cât de curând implementat ca să venim aici să vedem că putem avea o Deltă care să fie vizitată, unică în lume, care este o comoară a naturii și e foarte important să fie vizitată de mai mulți turiști”, a declarat László Borbély, consilier de stat, coordonator al Departamentului de Dezvoltare Durabilă.
„Delta Dunării, Tulcea este un loc extraordinar, grozav, dar trebuie să gândim și regional, pentru că vorbim despre Dobrogea și, cu siguranță, dacă tot s-a vorbit despre această componentă importantă, care este turismul, trebuie să gândim proiecte mature, la nivel regional. Am terminat documentul emblematic al județului Constanța, care este Strategia Națională de Dezvoltare Durabilă, care urmărește cele 17 obiective de dezvoltare durabilă de la nivel național”, a declarat Ana Maria Vătămanu, președintele Asociației de Dezvoltare Durabilă a județului Constanța.