dobroge.tv

Live

Continuă calvarul de pe strada Ștefan cel Mare. RAJA a terminat de înlocuit toate conductele, iar autorităţile locale au anunţat că lucrările vor fi gata în noiembrie

09 septembrie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Se lucrează în continuare pe strada Ștefan cel Mare. După multe probleme pe care le-au întâmpinat, reprezentanții companiei de apă susțin că au terminat de înlocuit toate conductele, iar acum intervin echipele muncipalității. Potrivit autorităților locale, recepția finală ar trebui să fie gata în luna noiembrie a acestui an, însă constănțenii sunt sceptici și cred că mai au de așteptat.

La jumătatea lunii august, city managerul orașului, Felicia Ovanesian, a declarat pentru Dobrogea TV că lucrările de pe Ștefan cel Mare se vor finaliza cel târziu pe data de 1 octombrie. Ulterior, autoritățile au dat ca termen de finalizare luna noiembrie și asta pentru că echipele RAJA încă nu terminaseră de înlocuit toate conductele. Acum se pare că lucrările făcute de echipele companiei de apă s-au finalizat.

“De pe strada Ștefan cel Mare am ieșit de o lună aproximativ, două chiar că am avut nişte corecţii de făcut. Noi nu mai avem nicio treabă pe strada Ștefan cel Mare”, a declarat Aurel PRESURĂ, director RAJA.

„Am avut în primă fază trei echipe, iar ulterior am ajuns până la șase echipe. Echipele au fost formate din patru și opt oameni. A depins de gradul de complexitate la transferul de branșamente”, a declarat Alexandru BORCAN, manager proiect POIM.

Potrivit conducerii companiei de apă, lucrările ar fi întârziat din cauza constructorului.

“Am avut un constructor cu care a trebuit să reziliem contractul. Până la îndeplinirea tuturor documentelor care ne-au dat voie să facem rezilierea acestui contract, nu am putut să intrăm. După ce am avut aceste documente de reziliere, imediat am intrat cu echipele noastre și am terminat în timp. Nu am afectat pe nimeni”, a precizat Aurel PRESURĂ, director RAJA.

Tot în luna august, primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac a declarat și el că este nemulțumit de constructorul care s-a ocupat de lucrările RAJA. Edilul a susținut atunci că „operatorul economic a părăsit contractul după ce și-a luat avansul.”

Acum, echipele municipalității ar trebui să înceapă și ei lucrările, având în vedere că cei de la RAJA le-au terminat pe ale lor. Însă, până atunci, strada Ștefan cel Mare arată în continuare ca după bombardament. Cei care au treabă în zonă sau lucrează aici trebuie să parcurgă mai întâi o cursă cu obstacole.

Nici unii constănțenii nu sunt mulțumiți de modul în care arată strada, însă știu că în curând calvarul lor se va încheia.

“Zici că esti în Troia. Trebuie să mergem la Shaolin să învățăm să zburăm, că n-ai cum să ajungi”, “ Parcă lucrările merg ca melcul”, sunt de părere unii constănţeni.

Potrivit reprezentanților Primăriei Constanța lucrările ar trebui să fie finalizate în luna noiembrie. Însă, unii oameni sunt sceptici în ceea ce privește termenul final.

“Păi, eu au estimat verbal, dar practic uite. Nu termmină până în noiembrie, sigur nu termină”, “Cred că la anul, nu termină pentru că nu vedeți ce este, e dezastru”, au spus unii constănţeni.

Proiectul ,,Acces și mobilitate pietonală în zona centrală a municipiului Constanța” vizează reabilitarea și modernizarea străzii Ștefan cel Mare și a zonei adiacente. Acesta are o valoare de aproape 90 milioane de lei, dintre care 98% sunt finantați din fonduri europene și 2% din bugetul local.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233