dobroge.tv

Live

Campionat mondial de șah pentru juniori, la Constanţa. Peste 600 de sportivi participă la una dintre cele mai mari competiții de șah din România

07 septembrie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Peste 600 de sportivi, băieți și fete, participă zilele acestea la una dintre cele mai mari competiții de șah din România. Concursul va avea loc la trei categorii de vârstă și se va desfășura până pe 17 septembrie, când cei mai buni vor fi premiați. Competiția are loc la Pavilionul Expozițional din Constanța.

Federația Română de Șah, CS Șah Club Universul și CS Juniorul Constanța, sub patronajul Federației Internaționale de Șah organizează în perioada 5 – 17 septembrie, în stațiunea Mamaia, Campionatului Mondial de Șah pentru juniori.

„Faptul că participă așa de mulți copii este o recunoaștere, dar mai mult decât atât, copiii noștri participă și sperăm la sfârșit să avem și multe medalii. Este cel mai mare concurs șahistic din România în acest an”, a spus Vlad UNGUREANU, organizator Campionatul Mondial de Șah.

„Adulții și copiii își găsesc locul în eforturile Federației de a organiza evenimente în sportul minții de prim rang astfel încât să devenim o placă turnantă a acestui sport în Europa. Este pentru prima oară când România, în ultimii 30 de ani, reușește să organizeze un Campionat Mondial”, a spus Vlad ARDELEANU, președintele Federației Române de Șah.

La acest campionat participă aproximativ 650 de sportivi, din 75 de țări, împărțiți în șase grupe de vârstă și sex: sub 14 ani, sub 16 ani, sub 18 ani, băieți și fete separat. Sunt prezenți la startul competiției cei mai buni juniori din lume.

„Nimic nu vine ușor și dacă vor să facă o carieră în sportul minții trebuie să dedice foarte mult timp și să transpire mult până vor reuși să ajungă în vârful piramidei, acolo unde le dorim cu toții șă ajungă”, a precizat Vlad ARDELEANU, președintele Federației Române de Șah.

Printre cele mai puternice delegații se numără cele din Spania, Germania, Turcia, China, Statele Unite ale Americii, Ucraina, Azerbaijan, Franța și Anglia. La această competiție vor participa și cei mai buni juniori din România, cât și cei mai promițători sportivi din Constanța.

“După 30 de ani uitați că în sfârșit ne ținem de promisiuni. Am spus că vom pune Constanța pe harta României și pe harta internațională. Ne-am dorit cu toții să scoatem Constanța din această paradigmă că avem doar trei luni de sezon estival. Constanța reprezintă sezon estival 12 luni. Muncim la asta, pas cu pas ajungem acolo”, a spus Ionuț RUSU, viceprimarul municipiului Constanța”, a spus Ionuț RUSU, viceprimarul municipiului Constanța.

Au fost prezenți invitați de marcă din partea Federației Internaționale de Șah precum și din partea Federației Europene de Șah.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233