dobroge.tv

Live

Vremea nu a fost astăzi potrivită pentru plajă, însă a fost perfectă pentru iubitorii de kitesurfing: „Nu am mai avut un vânt de genul cu direcția dinspre est de trei ani”

02 septembrie 2022
Publicitate

Dacă pentru turiști scăldatul a fost interzis din cauza valurilor și a vântului puternic, pentru kitesurferi vremea a fost numai bună. Însă, susțin aceștia, astăzi a fost recomandat doar profesioniștilor să-și înalțe zmeiele și să zboare deasupra mării. Sportivii au avut parte de toate ingredientele distracţiei: vânt bun, talent și o doză de curaj. Este o activitate frumoasă, însă destul de scumpă. Un echipament complet poate depăși 3.000 de euro.

Vântul puternic și valurile mari au fost motiv de bucurie și satisfacție pentru cei care practică sporturi nautice, mai exact kitesurfing.

Sunt niște condiții foarte dure pentru că oricând valul te poate ciocni și poți ajunge sub el. În același timp dacă kite-ul ajunge pe apă există posibilitatea să se rupă. Dar, în rest e foarte mișto. Ce pot să zic, am reușit să mă dau doar 30 de minute pentru că, corpul îți obosește imediat, foarte greu să te menții”, a declarat Victor Beldeanu, kiter.

Andrei Miga are 45 de ani și de patru ani a început să practice kitesurfing-ul. Spune că este foarte multă adrenalină atunci când se lasă purtat de vânt pe apa mării.

Super, super, e foarte frumos. Sunt constănțean, am tot văzut pe alții că vin aici, am zis să încerc și eu. E mai ușor decât își închipuie lumea. Dar trebuie să ai timp și un pic de bani pentru asta”, a declarat Andrei Miga, kiter.

Instructorii de kitesurfing susțin totuși că astfel de valuri extrem de puternice nu sunt bune pentru orice împătimit al acestui sport.

Andrei Damian, instructor kitesurfing: Vânt bun, chiar o zi neașteptată. Nu am mai avut un vânt de genul cu direcția de vânt dinspre est de cred că trei ani de zile, atât de puternic și cu valuri atât de mari.

Reporter: Ce senzație e acolo pe mare?

Andrei Damian, instructor kitesurfing: În mod normal aș zice libertate, dar având în vedere valurile astea... E o senzație extraordinară dar trebuie să fi foarte atent deoarece orice mică greșeală te poate costa ori echipamentul ori o situație destul de gravă. Acum nu sunt condiții pentru începători, sunt pentru cei avansați sau pentru cei care duc sportul acesta la extrem.

Pasiunea pentru kitesurfing este și una destul de costisitoare. Prețul unui echipament nou complet oscilează între 2.000 și 3.000 de euro.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233