dobroge.tv

Live

„Cam murdar, din păcate”. Unii constănțeni sunt nemulțumiți de imaginea pe care o văd pe malul lacului Tăbăcărie: „Nu am văzut pe nimeni curățând vara asta”

31 august 2022
Publicitate

Sticle, PET-uri, ori vegetație care plutește pe luciul apei. Aceasta este imaginea pe care o văd cei care se plimbă pe malul lacului Tăbăcărie din municipiul Constanța. Oamenii sunt nemulțumiți că nimeni nu strânge gunoaiele, dar și că unii confundă lacul cu un coș de gunoi. Doar voluntarii mai strâng uneori. Din cauza unui proces care datează încă din anul 2020, de lacul Tăbăcărie nu se poate ocupa, legal, nicio instituție a statului.

De sus, imaginea lacului Tăbăcărie nu este deloc una plăcută. Pe întreaga suprafață a apei se văd zone pline cu deșeuri și vegetație care plutește. Practic, puține sunt locurile în care nu sunt gunoaie. Nici de la sol imaginea nu este mai bună.

Pe lângă vegetația care plutește deasupra apei, lacul Tăbăcărie este și foarte murdar. Este plin de PET-uri, ambalaje și resturi menajere, transmite Alexandra Ghioc, reporter Dobrogea TV.

Oamenii sunt nemulțumiți de faptul că sunt foarte multe gunoaie pe care nu le strânge nimeni.

Sunt multe PET-uri. Nu am văzut pe nimeni curățând vara asta. Mai ales prin tufiș, pe acolo, sunt la sticle și borcane de nu vă puteți imagina”, spune o constănțeancă.

Cam murdar, din păcate, cam murdar. Am văzut băieții de la caiac-canoe că merg pe lac și fac curățenie, dar doar atât. De la cei care îl folosesc mai des, de zi cu zi”, spune un constănțean.

Unii dintre constănțenii care merg frecvent în parc spun că au strâns singuri de nenumărate ori diferite tipuri de deșeuri.

Sub orice critică. Până acum am strâns gunoaie. Uitați-vă! Am scos gunoaie care sunt pe mal, cărucioare, biciclete, trotinete”, spune o constănțeancă.

Adesea, păsările care trăiesc pe lacul Tăbăcărie sunt văzute cum stau printre gunoaie.

Când văd lebedele sau, știu eu, rățuștele pe aici că stau foarte frumos între gunoaie, e foarte dezolant”, spune o constănțeancă.

Deșeurile au fost strânse în ultima perioadă în urma unor acțiuni de voluntariat. Și nici nu se putea altfel, deoarece din cauza unui proces nefinalizat încă, lacul Tăbăcărie nu se mai află în grija Administrației Bazinale Dobrogea – Litoral. În urma unei decizii a Înaltei Curți de Casație și Justiție din anul 2020, lacul aparține acum Agenției Naționale de Pescuit și Acvacultură. Însă, din cauza faptului că procesul nu a ajuns la final, nici ANPA nu se poate ocupa de strângerea gunoaielor pentru că ar fi ilegal să cheltuie banii publici.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233