dobroge.tv

Live

''Tomis – luminile istoriei'' a făcut ca Piața Ovidiu să fie neîncăpătoare

30 august 2022
Redactia DTV
Publicitate

Peste zece mii de constănțeni și turiști aflați pe litoral în ultimul weekend din această vară au luat parte la spectacolul „Tomis – Luminile istoriei“. Piața Ovidiu din Constanța s-a transformat sâmbătă într-o scenă imensă plină cu lumini, lasere și sunet. Timp de trei ore, toți cei prezenți au putut vizualiza printr-un tunel al timpului imaginar, istoria de peste 2.500 de ani a Dobrogei și a Constanței, iar la final s-au bucurat de un superconcert The Motans.

De la prima piatră de temelie a Tomisul antic până la realizările pe care le putem vedea zilnic cu ochiul liber în Constanța zilelor noastre, toate au fost prezentate sugestiv grație video mappingului, a laserelor, luminilor, efectelor pirotehnice și a sunetului. 

Tabloul a fost completat de artiștii care au pus în scenă un spectacol „incendiar“ chiar în mijlocul publicului. 

Toți ochii s-au mutat apoi pe clădirea Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța, unde doi dansatori acrobați ne-au reamintit care ne este locul în raport cu trecutul, prezentul și viitorul nostru. 

Seara s-a încheiat pe acordurile celor de la The Motans, care au făcut un spectacol la superlativ. Impresionat de cele văzute, dar mai ales de reacția publicului, Denis Roabeș, solistul trupei, a promis că va include imaginile filmate la eveniment într-unul din videoclipurile sale viitoare. 

Cortina spectacolului a fost „trasă“ într-un mod de-a dreptul exploziv grație focului de artificii. „Tomis – Luminile Istoriei“ a fost un proiect desfășurat de Asociația Culturală Obsidian finanțat de către Consiliului Județean Constanța și a avut loc în Piața Oividiu.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233