dobroge.tv

Live

Nicolae Ciucă, vizită la Ovidiu cu ocazia inaugurării noului teren din cadrul Academiei „Gheorghe Hagi”. Stadionul a fost făcut din materiale reciclabile - GALERIE FOTO/VIDEO

30 august 2022
Redactia DTV
Publicitate

Primul ministru, Nicolae Ciucă, se află astăzi, 30 august, la Academia „Gheorghe Hagi” din Ovidiu. Alături de acesta se află și Lucian Bode, ministrul MAI, George Niculescu, secretarul de stat al Energiei, Vergil Chițac, primarul Constanței, viceprimarul Ionuț Rusu, Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța, Silviu Coșa, prefectul județului Constanța, Bogdan Huțucă și George Scupra, primarul orașului Ovidiu.

Gheorghe Hagi și Gică Popescu i-au prezentat premierului noul teren din cadrul Academiei „Gheorghe Hagi”, construit cu materiale ce nu dăunează mediului. La conferința de presă a participat și Christina Verchere, directorul general al Petrom, sponsorul principal al clubului de fotbal Farul, la care Gică Hagi este acționarul majoritar.

Premierul Ciucă a vorbit despre proiectul Academiei Hagi și despre clubul de fotbal Farul Constanța, dar și despre faptul că cele două entități utilizează energia regenerabilă.

UPDATE. Acum câteva luni, Farul Constanța și-a asumat ca până în 2030 să devină neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon. Cred că este singurul club de Liga 1 din Europa care și-a asumat acest lucru. În acest sens, începând de astăzi vom demara o serie de lucruri pentru a ne putea atinge obiectivul”, a declarat Gheorghe Popescu, Farul Constanța. 

El a menționat că parcul auto este în proporție de 50% schimbat, cu mașini electrice. De asemenea, au început instalarea stațiilor electrice pentru încărcarea acestora. În luna septembrie va începe montarea a 100 de kw de panouri fotovoltaice, urmând ca până la finalul anului să mai aibă încă pe atâtea. 

Stadionul a fost făcut din materiale reciclabile. De asemenea, echipamentul de rezervă este făcut din materiale reciclabile. Până în 2030 am dori ca tot consumul de energie electrică din bază va fi asigurat din surse proprii și dorim ca până atunci să instalăm doi megawatti din panouri fotovoltaice”, a mai declarat Gheorghe Popescu, Farul Constanța. 

 Premierul Nicolae Ciucă i-a mulțumit lui Gheorghe Hagi pentru ceea ce a realizat în viață, pentru performanță și pentru ambiție. „Când rostim numele Hagi, nu numai în România, ci și peste hotare, cu toții înțelegem: ambiție și excelență”, a spus premierul. 

Gică Hagi a pus ghetele în cui pe jumătate, pentru că s-a angajat într-un proiect la fel de ambițios ca propria carieră și a realizat această Academie de fotbal care îi poartă numele și care se îngrijește de aproximativ 800 de copii, din care 66 fac fotbal de performanță. Am înțeles din acest proiect grija față de mediu, față de angajamentul nostru de a produce energie verde și de a folosi energie verde, dar și grija față de generația viitoare, față de copii”, a declarat Nicolae Ciucă, primul ministru al României. 

 Șeful executivului a menționat că această ambiție a tuturor celor care își desfășoară activitatea la Academia Gheorghe Hagi și la clubul Farul trebuie să continue să ne inspire și să dea speranță că în condițiile în care ne confruntăm cu crize succesive și suprapuse. El a adăugat că există potențial prin care se propun obiective pretențioase. 

Modelul de muncă, de sacrificiu, de tenacitate, de dedicare pe care le-am văzut aici pot fi folosite pentru fiecare dintre noi, astfel încât, la nivel de individ, de cetățean, de familie, de comunitate, de țară, să putem să avem aceeași unitate de abordare în tot ceea ce facem pentru a putea să depășim orice fel de criză. Asta, din punctul meu de vedere, domnule Hagi, domnule Popescu, reprezintă modele de reziliență. În felul acesta sunt convins că veți reuși să-i inspirați pe toți cei care se uită la dumneavoastră cu speranță și vă admiră, să se angajeze la efort, la muncă și să-și stabilească propriile obiective, propriul nivel de ambiție”, a mai declarat Nicolae Ciucă, primul ministru al României.

Gheorghe Hagi a început prin a garanta că vor continua să investească în copii și în tineri, cei care reprezintă ziua de mâine. Tineri pe care vor încerca în continuare să-i sprijine, să-i ajute și să le dea energie pentru a ajunge să joace pentru echipa națională a României pentru a reveni la nivel mare pe plan internațional. 

Farul și Academia Hagi o să dea jucători în continuare, o să propună jucători în continuare pentru că acesta este singurul nostru obiectiv: să continuăm să investim în tineri și să devenim cei mai buni”, a declarat Gheorghe Hagi, Farul Constanța.

Sursă foto: Dobrogea TV

Sursă video: Facebook Nicolae Ionel Ciucă

Publicitate

Galerie Foto

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233