dobroge.tv

Live

Portul Constanța, sufocat de nave. Secretar general IMO: „Trebuie să lucrăm împreună pentru a elimina dificultățile și provocările”

29 august 2022
Publicitate

Conflictul dintre Rusia și Ucraina adâncește criza internațională. Tocmai din această cauză se caută soluții pentru deblocarea transportului maritim. Porturile ucrainene sunt închise de luni de zile, iar importul și exportul se desfășoară foarte greu. Ucrainienii au apelat la rute alternative de transport iar Portul Constanța a fost primul care a dat o mână de ajutor pentru deblocarea situației. Cu toate acestea, nici portul românesc nu reușește să facă față volumului mare de mărfuri. Așa se face că se așteaptă la cozi interminabile pentru operare iar unele nave au stat în radă chiar și două săptămâni.

Există restricții în ceea ce privește transportul mărfurilor și navigația, din cauza amenințărilor din Marea Neagră. Dar, acum, situația se îmbunătățește pas cu pas, dar va mai trece ceva timp. Dar, trebuie să lucrăm împreună pentru a elimina dificultățile și provocările, pe cât posibil”, a declarat Kitack Lim, secretar general IMO.

Din cauza acestui război în Ucraina există din punct de vedere al navigației, restricții pe de o parte pentru anumite zone, restricții impuse de Federația Rusă în zone care practice sunt interzise pentru navigație. Există de asemenea pericolele cauzate de minele și de resturile de arme din acest război. Bineînțeles că toate acestea duc pe de o parte atât la o scădere a siguranței navigației, atât a navigatorilor cât și a mărfurilor, iar pe de altă parte și la o scădere a interesului celor care navigă în această zonă. Soluția este în primul rând de creșterea securității, în sensul că Federația Rusă care restricționează anumite zone ar trebui să, sau mă rog, ar putea să elibereze aceste zone pentru navigație, să dea liber pentru navigație”, a declarat Sorin Cupșa, director CERONAV.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233