dobroge.tv

Live

IMAGINILE DEZASTRULUI. Preot în genunchi, cu mâinile pline de funingine, printre ruinile bisericii în care slujea. ''Mulţumim lui Dumnezeu, suntem bine'' - cum pot ajuta constănţenii

28 august 2022
Redactia DTV
Publicitate

Scrum şi multă durere. Asta a rămas din locul în care zeci de credincioşi se adunau în zi de sărbătoare ca să asculte slujbele propovăduite din învăţăturile bisericeşti de către preoţii de la Biserica Sfânta Ecaterina din Constanţa. Astăzi a rămas un loc plin de tăciuni şi lucruri arse.

Ieri, preotul paroh şi câţiva enoriaţi au revenit după ce pompierii au reuşit să stingă focul. Au încercat să mai salveze din lucruri, dar focul a fost necruţător şi a nimicit tot ce a prins în cale. Totuşi, focul nu a distrus şi speranţa că vor putea ridica un nou lăcaş, iar pe contul de socializare al Bisericii Sfânta Ecaterina a fost lansat şi un apel, pentru toţi cei care doresc să ajute:

"Mulțumim Lui Dumnezeu, suntem bine! Am primit nenumăratele dvs. mesaje și pe această cale vrem să vă mulțumim pentru grijă, iubire și multele cuvinte de încurajare.

Vrem să mulțumim și celor care și-au aratat intenția de a ne susține în continuare pentru a termina cât mai repede construcția bisericii mari. Cu ajutorul dvs. am constat greșeala, așadar vă transmitem ibanul corect, cu mențiunea ca orice ajutor este binevenit!

RO74UGBI0000402000773RON - in lei;

RO67UGBI0000402000774EUR - in euro;

Parohia “Sfânta Mare Muceniță Ecaterina”

SWIFT/BIC: UGBIROBU

Garanti Bank Constanța"

Zeci de persoane, la un pas să ardă de vii

Au fost clipe de panică ieri, la Biserica Sfânta Ecaterina din Constanţa. Zeci de persoane au fost la un pas să ardă de vii după ce lăcaşul a fost cuprins de flăcări, chiar în timp ce înăuntru preoţii oficiau Sfânta Liturghie. Focul a fost atât de puternic încât a mistuit tot. Afectat a fost şi blocul de lângă biserică.

Patruzeci de persoane au fost evacuate din biserică de Gruparea Mobilă de Jandarmi, 11 persoane din blocul aflat în apropiere au ieşit singure din imobil, iar patru au fost evacuate de pompieri.

De asemenea, două persoane au suferit atac de panică, iar o femeie în vârstă de 45 de ani a fost diagnosticată cu arsuri de gradul 1 la antebraţ, fiind transportată la Spitalul Judeţean Constanţa.

ISU Dobrogea a transmis că 11 apartamente din blocul de lângă biserică au fost afectate de incendiu. Astfel, patru apartamente au fost afectate de incendiu şi de fum, iar şapte apartamente, numai de fum. De asemenea, latura dinspre biserică a faţadei blocului a fost afectată de flăcări.

Totodată, construcţia de lemn respectivă, pe o suprafaţă de 500 de metri pătraţi, a ars complet.

Incendiul de la biserica din Constanţa a fost cauzat de un scurtcircuit electric, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, care au precizat că pentru lăcaşul de cult nu fusese solicitată autorizaţia de securitate la incendiu deoarece construcţia nu era finalizată.

„Pentru lăcaşul de cult nu a fost solicitată autorizaţia de securitate la incendiu deoarece construcţia nu a fost finalizată, autorizaţia de securitate la incendiu solicitându-se după terminarea lucrărilor de construire. Ce a ars, erau anexe care nu se supun autorizării”, au transmis reprezentanţii ISU Dobrogea.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233