dobroge.tv

Live

Membrii Federației Sanitas întâmpină din nou probleme: se tem că ar putea să nu-și primească voucherele de vacanță

26 august 2022
Publicitate

Membrii Federației Sanitas întâmpină din nou probleme. Aceștia se tem că ar putea să nu-și primească voucherele de vacanță. Ministrul Sănătății a publicat o nouă variantă a proiectului care vizează ca doar unii angajați din sistemul medical să primească aceste tichete. Lucru care îi nemulțumește pe reprezentanții Federației Sanitas. Nu înțeleg de ce existe astfel de diferențe.

Legea nu este foarte clară. Ultima updatare a legislației a venit prin Ordonanță, că întreg personalul bugetar din instituțiile, unitățile care sunt pe Legea 500 trebuie să plătească aceste vouchere de vacanță. Deci nu există noțiunea de opțional, cine poate. Nu. În Legea 95, Legea sănătății, spune foarte clar că Ministerul finanțează toate cheltuielile de personal, unde intră și aceste vouchere de vacanță. Ori, Ministerul nu a plătit niciodată aceste vouchere de vacanță. Cheltuiala este foarte mare, iar spitalul nu poate să suporte din veniturile proprii.

Noi am trimis către Minister foarte multe adrese. Noi spunem de finanțarea acestor vouchere, iar ei răspund că acordarea acestor vouchere tine de angajator. Deci vorbim de două lucruri total diferite”, a declarat Nicolae Manea, președinte SANITAS Constanța.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233