dobroge.tv

Live

Ministrul Energiei: Nu există probleme cu intrarea sau aprovizionarea cu gaze naturale, în acest moment

24 august 2022
Redactia DTV
Publicitate

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat, astăzi, în cadrul şedinţei de Guvernyi, că nu există probleme cu intrarea sau aprovizionarea cu gaze naturale, în acest moment.

”Înmagazinarea în depozite, pentru iarnă a depăşit cu mult graficul asumat. La 1 septembrie am fi trebuit să avem 57% din capacitatea de depozitare totală a depozitelor din România, suntem deja la 70%, estimăm că probabil în cursul lunii septembrie vom ajunge la cei 80% minim şi continuăm să înmagazinăm. Fluxurile de intrare de gaze în România sunt în parametri normali, nu există probleme cu intrarea sau aprovizionarea cu gaze naturale, în acest moment”, a spus ministrul.

Şi premierul Nicolae Ciucă a declarat că România are cantitatea de gaz necesară pentru a putea trece iarna.

”În momentul de faţă, continuăm să înmagazinăm gaze în depozitele proprii şi am reuşit să atingem un procent de 70%, ceea ce este foarte încurajator pentru realizarea obiectivului, astfel încât să ne asigurăm că avem cantităţile de gaz pentru iarna 2022-2023”, a spus premierul.

"Sunt convins de faptul că, aşa cum şi-au asumat prin demersurile pe care Ministerul Energiei continuă să le facă, vor avea garanţia unei aprovizionări continue în perioada următoare şi putem în felul acesta, să transmitem un mesaj cât se poate de clar că pentru cetăţenii ţării noastre şi pentru economia românească avem cantităţile de gaz necesare, să putem să trecem iarna dintre anii 2022-2023”, a mai spus premierul.

Sursă foto: Virgil Popescu Facebook

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233