dobroge.tv

Live

Pfizer aşteaptă autorizarea pentru vaccinul împotriva variantei Omicron

Pfizer aşteaptă autorizarea pentru vaccinul împotriva variantei Omicron
23 august 2022
Redactia DTV
Publicitate

Pfizer şi BioNTech au depus cererea de autorizare, la Administraţia pentru Alimente şi Medicamente din Statele Unite (FDA), pentru utilizare în regim de urgenţă, a unei doze de rapel a vaccinului adaptat variantei Omicron a coronavirusului. Cererea respectă îndrumările FDA de a include date clinice de la vaccinul bivalent Omicron BA.1-adaptat al companiilor şi date preclinice şi de producţie de la vaccinul bivalent Omicron BA.4/BA.5-adaptat al companiilor pentru a aborda evoluţia continuă a SARS-CoV-2, potrivit biontech.com.

În aşteptarea autorizării, vaccinul bivalent Omicron BA.4/BA.5 - adaptat va fi disponibil pentru livrări imediate. De asemenea, a fost iniţiată o cerere de autorizare condiţionată de punere pe piaţă la Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) pentru vaccinul bivalent Omicron BA.4/BA.5-adaptat şi se aşteaptă ca aceasta să fie finalizată în zilele următoare.

„După ce ne-am extins rapid producţia, suntem poziţionaţi pentru a începe imediat distribuirea rapelurilor bivalente Omicron BA.4/BA.5, dacă va fi autorizat, pentru a ajuta la protejarea persoanelor şi familiilor, pe măsură ce ne pregătim pentru potenţiale valuri de toamnă şi iarnă”, a declarat Albert Bourla, preşedinte şi director general al Pfizer.

Vaccinul bivalent conţine ARNm care codifică proteina spike originală a SARS-CoV-2, prezentă în vaccinul original Pfizer-BioNTech COVID-19, împreună cu ARNm care codifică proteina spike a variantei Omicron BA.4/BA.5. Datele preclinice au arătat că o doză de rapel a vaccinului bivalent adaptat Omicron BA.4/BA.5 de la Pfizer şi BioNTech a generat un răspuns puternic de anticorpi neutralizanţi împotriva variantelor Omicron BA.1, BA.2 şi BA.4/BA.5, precum şi împotriva tulpinii originale de tip sălbatic. 

Un studiu clinic care investighează siguranţa, tolerabilitatea şi imunogenitatea vaccinului bivalent Omicron BA.4/BA.5-adaptat la persoane cu vârsta de 12 ani şi peste este aşteptat să înceapă în această lună.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233