dobroge.tv

Live

Controale la containerele sosite în Portul Constanța: oamenii legii au descoperit 17 tone de chibrituri și becuri

22 august 2022
Publicitate

17 tone de chibrituri și becuri au fost astăzi descoperite în port. Zeci de polițiști constănțeni au verificat mai multe containere venite din India și Turcia. Oamenii legii aveau suspiciuni că în interiorul lor s-ar afla migranți însă când le-au deschis au găsit cutii cu chibrituri și becuri ascunse în cutii de încălțăminte. Acțiunea a avut loc în Portul Constanța Nord la terminalul de containere.

Polițiști ai Serviciului de Poliție Transporturi Maritime Constanța, în colaborare cu polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța și polițiști de frontieră ai Gărzii de Coastă Constanța, au efectuat o acțiune pe linia combaterii migrației ilegale și a infracționalității transfrontaliere.

Controlul polițiștilor s-a făcut în baza unei analize de risc. Trei containere au fost trase la rampa, pentru inspecție. Inițial se credea că în interiorul lor s-ar afla migranți. Doi câini, antrenați special pentru astfel de misiuni, au verificat containerele.

Două containere, care au venit din Turcia, erau goale, iar în al treilea, care a sosit din India, au fost găsite mai multe cutii suspecte. În cele mari au fost descoperite chibrituri, iar în cele mici erau becuri clasice cu filament.

În total, polițiștii au descoperit 17 tone de chibrituri și becuri. Valoarea mărfii se ridică la peste 32.000 de lei.

În Portul Constanța s-a efectuat o verificare a mijloacelor de transport care sunt pretabile de a ascunde cetățeni străini ce intenționează să intre ilegal în România. Un container cu produse sosite din India, mai exact chibrituri și becuri, pentru o societate de pe raza județului Botoșani”, a declarat comisar șef de poliție Petrișor Irimia, purtător de cuvânt Garda de Coastă.

Polițiștii au în vedere și prevenirea și combaterea oricăror fapte ilegale, cum ar fi fraude vamale, orice faptă care ar putea afecta buna desfășurarea a transportului de mărfuri”, a declarat insp. de poliție Andreea Iliescu, purtător de cuvânt IPJ Constanța.

Controale ample s-au desfășurat la toate frontierele. De asemenea, polițiștii constănțeni au verificat și TIR-urile care urmau să părăsească Portul Constanța. Oamenii legii au controlat documentele și marfa, iar șoferii au fost testați cu aparatul etilotest.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233